• For abonnenter

Oldebarn: »Sixten Sparre var en egoistisk og forkælet skiderik, der udnyttede Elvira Madigan og mange andre«

I 10 år har den svenske bibliotekar og journalist Kathinka Lindhe gravet dybt i den berømte historie om sin oldefar Sixten Sparres og Elvira Madigans tragiske død på Tåsinge i juli 1889. Hendes konklusion er, at det ikke handlede om kærlighed imellem de to, og at de på ingen måde havde aftalt at gå i døden sammen.

Stedet i Nørreskoven på Tåsinge, hvor Sixten Sparre i 1889 myrdede Elvira Madigan og derefter skød sig selv. Ni dage senere blev de begravet på Landet Kirkegård. Stenen i Nørreskoven blev rejst i 1939, og ved den lejlighed fældede man de bøgetræer i hvilke, besøgende havde skåret deres navne og diverse mærker. Stenen, der er af bjergarten ”båndet gnejs”, blev af skovarbejderne slæbt op fra et nærliggende vandløb. Besøgene har tradition for at efterlade småpenge på stenen. Foto: Brian Karmark

Der findes ingen billeder af Sixten Sparre og Elvira Madigan sammen, men de er utallige gange sat sammen i collager og lignende. Her af Gads Forlag til brug på forsiden af Kathrine Lindhes aktuelle bog om det berømte par.. Illustration: Lene Nørgaard/Le Bureau/Gads Forlag

De sidder helt tæt ved siden af hinanden på den regnfrakke, som de har bredt ud på skovbunden under bøgetræerne inde i den sommergrønne skov.

Tæt på dem står en tom madkurv indeholdende to tømte ølflasker og en tom snapseflaske. Omkring dem ligger i græsset blandt andet også en stor paraply og forskellige ejendele.

Mens han lægger sine ene arm omkring hendes skuldre, trækker han med den anden sin skudklare tjenesterevolver op ad ja

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen