Letbanen bliver chikaneret af Trafikstyrelsen

Til vælgermøde på Frederiksbjerg Skole 6/11 udtrykte et par af spidskandidaterne en bekymring over de kræfter, som tydeligvis obstruerer, at vi kan få vores nye letbane op at køre. Det blev nævnt, at Trafikstyrelsen i to tilfælde har udsat letbanens godkendelse på nogle meget tvivlsomme grundlag.

Selv om letbanen ikke bruger ”drejeskiver” og derfor markerede feltet med ”ikke relevant”, var dette åbenbart en fejl og derfor en grund til ikke at godkende letbanen. Ligeledes har Trafikstyrelsen pga. kommafejl i ansøgningen udsat godkendelsen.

Jeg synes, at det er dybt kritisabelt. Det virker jo tilmed, som om trafikminister Ole Birk Olesen og Trafikstyrelsen på forhånd har bestemt sig for, at letbanen ikke kommer til at køre før kommunalvalget.

Vi kæmper altså i Aarhus mod nogle stærke kræfter, der i mine øjne direkte modarbejder letbanen og et ellers rigtig godt projekt i Aarhus.

De fleste byrådsmedlemmer virker til at ville kæmpe for at få letbanen op at køre hurtigst muligt. Men Bünyamin Simsek var bemærkelsesværdigt stille, og han virkede ikke til at ville bekende kulør. Jeg synes, at det ville klæde Bünyamin Simsek at stå på mål for Aarhus og sætte spørgsmålstegn ved Trafikstyrelsens beslutninger, også selv om han så skal slås med nogle af sine kolleger i regeringen – eksempelvis Ole Birk Olesen. Man kan ikke bare vende letbanen ryggen, når man selv har stemt for etape et.

På trods af dette er det dejligt at se borgmester Jacob Bundsgaard og flere af de andre byrådsmedlemmer tage kampen op mod den åbenlyse obstruktion og modstand, som Aarhus Letbane har mødt indtil nu. Jeg håber, at vi hurtigst muligt får en hurtig, lydløs og velfungerende letbane at se i Aarhus med glade passagerer. Det er så nemt at kalde letbanen en Aarhus-historie, men det bliver den helt sikkert ikke – trods modstanden fra hovedstaden.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.