Iværksættere: »Vi har selv hånden på kogepladen«

Investering: Stifterne af det aarhusianske investeringsselskab Falcon Invest er selv medinvestorer. De har taget kampen op mod de traditionelle investeringsstrategier og benytter i stedet en særlig momentumstrategi, der har sikret investorerne afkast.

Artiklens øverste billede
De to aarhusianske iværsksættere Thomas Knudsen (t.v.) og Rasmus Sommerskov er to af de tre stiftere, der står bag investeringsselskabet Falcon Invest, som har succes med at investere stifternes egne samt investorers penge efter en særlig momentumstrategi. Foto: Casper Holmenlund Christensen

I iværksættermiljøet Incuba, der har til huse øverst i Navitas, holder omtrent 70 virksomheder til. En af dem er det danske investeringsselskab Falcon Invest, der med sin unikke investeringsmodel har taget kampen op mod de traditionelle investeringsstrategier, som størstedelen af de øvrige selskaber og banker anvender.

I Falcon Invest sværger man til en momentumstrategi, der udnytter forskningsbaserede algoritmer til analyse af såkaldt momentum uden at tage hensyn til menneskelig investorpsykologi.

»Momentum handler om at finde de aktier, der er steget mest og mindst det seneste halve til hele år. Derefter skal man købe vinderne og beholde dem i det næste halve til hele år og sælge eller undgå at købe tidligere tabere,« forklarer Thomas Knudsen, der er adm. direktør, partner og medinvestor i Falcon Invest.

Vi passer på investorernes penge, som vi passer på vores egne

Thomas Knudsen, medstifter af Falcon Invest

Skeler man til strategien, skal man lige nu købe Genmab, Lundbeck og William Demant og modsat sælge eller holde sig fra Jyske Bank, Nordea og TDC. Sådan lyder rådet fra Thomas Knudsen.

Ved netop at følge en momentumstrategi har kommunikationsdirektør, partner og medinvestor i Falcon Invest, Rasmus Sommerskov, gennem de seneste fire år personligt opnået et 201 pct. afkast gennem investering i udvalgte aktier i det danske C20-indeks samt de fem mest likvide aktier uden for indekset. I samme periode er C20-indekset til sammenligning steget med 142 pct.

Hånden på kogepladen

Ideen til at stifte investeringsselskabet Falcon Invest opstod gennem fælles forretningsforbindelser. Efter at have solgt hver deres it-virksomheder med syv års mellemrum stod de to iværksættere Thomas Knudsen og Rasmus Sommerskov for nogle år siden tilsammen med et trecifret millionbeløb, som de hver især valgte at lade René Engell, der på baggrund af egen research og omfattende akademisk research havde udviklet momentumbaserede investeringsstrategier, forvalte en del af.

»Firmaet opstod ud fra et markedsbehov, som vi selv havde og benyttede os af,« fortæller Thomas Knudsen og tilføjer:

»Vi ønskede derefter at udbyde modellen til andre, så de ligesom os kunne bevare og øge deres eksisterende formuer, som vi havde haft succes med at gøre det.«

I foråret 2014 lagde de tre stiftere de første planer og lancerede derefter selskabet i starten af 2015.

Tilsammen har de tre stiftere, Thomas Knudsen, Rasmus Sommerskov og René Engell investeret et stort tocifret millionbeløb i Falcon Invest på lige vilkår med eksterne investorer.

»Vi har selv hånden på kogepladen. Vi passer på investorernes penge, som vi passer på vores egne,« lyder det fra Thomas Knudsen.

Alle skal kunne investere

I dag er det ikke alle, der har mulighed for at blive kunde og medinvestor i Falcon Invest grundet Finanstilsynets regler på området. Men ifølge Thomas Knudsen vil det inden for en overskuelig fremtid være muligt for alle og enhver at investere penge i Falcon Invest.

»Som udgangspunkt skal man i dag investere mindst 750.000 kr. Vi arbejder derfor på at få tilladelse fra Finanstilsynet til, at alle fra starten af 2017 forhåbentlig kan investere. Kort tid efter vil Falcon Invests investeringsforeninger blive børsnoterede, så alle kan handle på børsen. Vores mål er, at alle skal kunne investere,« siger han.

Siden Falcon Invest gik i luften sidste år har selskabet udvidet med yderligere to selskaber og to medarbejdere og har 100 mio. kr. under administration fordelt på omkring 40 investorer.

»Vi får nye kunder ind hver måned og har indtil videre ikke mistet nogle. Vores første rigtig store mål er at nå op på at få 1 mia. kr. under administration.« lyder det fra Rasmus Sommerskov, der bliver suppleret af medstifter Thomas Knudsen:

»Det bliver ikke i morgen, men tager nok en tre-fire år for os at opnå den sum. På det tidspunkt vil vi formentlig have mellem 1.000 og 1.500 primært danske kunder og have markeret os på landkortet i den danske investeringsbranche.«

Stifterne bag Falcon Invest har også en ambition om på sigt at udvide selskabet til udlandet.

»Når vi er blevet etableret i Danmark og har opnået en god, stabil forretning her, vil vi gerne åbne fonde i europæiske lande, hvor der er mange penge, og hvor kulturen til at investere er god, eksempelvis i Sverige,« lyder det fra Thomas Knudsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.