Scandic med i bud på hotel i Aarhus Ø

Nordens største hoteloperatør arbejder sammen med Bjarke Ingels og byudvikler Rune Kilden på at opføre et hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø.

Artiklens øverste billede
Scandic har i forvejen 230 hoteller med næsten 44.000 værelser i syv lande. Foto: Joachim Ladefoged

Nordens største hoteloperatør, en verdenskendt arkitekt og en byudvikler, der har fingrene overalt på byens puls.

Det er et særdeles slagkraftigt hold, der nu kan meddele, at det byder ind på Aarhus Kommunes udbud af de sidste ledige arealer på Ø4 i Aarhus Ø.

Som afdækket i JP Aarhus for to uger siden arbejder arkitekten Bjarke Ingels og byudvikler Rune Kilden på at give et bud på det hotel- og konferencecenter med plads til minimum 2.000 gæster, som kommunen ønsker opført, og som dermed vil blive byens største.

Nu oplyser Rune Kilden, at også Scandic er med i projektet. Dermed lever holdet op til udbuddets krav om dokumentation for at have en virksomhed til at stå for ledelse og drift af centret.

»Det er den rigtige og bedste operatør. Scandic er en børsnoteret virksomhed og en stærk finansiel partner til at løfte sådan en opgave, som der skal nogle økonomiske muskler til,« siger Rune Kilden, der udtaler sig på vegne af de øvrige samarbejdspartnere.

Scandic har i forvejen 230 hoteller med næsten 44.000 værelser i syv lande.

Ifølge Rune Kilden er ambitionerne at opføre et hotel, der vil skrive sig ind i arkitekturhistorien som et hovedværk i liga med Arne Jacobsens SAS Royal Hotel i København og blive en turistattraktion på Aarhus Ø. Her har han og BIG stået bag udviklingen af Ø4, hvor der bl.a. bliver opført boliger, havnebad og restauranter.

Byen skal stå sammen

Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, ser gerne, at hotel- og konferencecentret bliver et ikonbyggeri, der kan sælge Aarhus. Han fremhæver Scandic som en god samarbejdspartner for byen, som operatøren kender via sine to nuværende hoteller i Aarhus.

»Scandic er vant til at drive hoteller af den størrelse og har en stor salgsafdeling og samarbejdspartnere i hele Norden. Kongresser i Aarhus skal ikke drives som i hovedstaden: I Aarhus kræver det, at hele byen står sammen. Det ved Scandic, og derfor har vi et godt samarbejde,« siger han.

Arealerne på Ø4 kommer i udbud til september, og vinderen får køberet til hotel- og konferencecenterets tre tilstødende byggefelter, hvor der kan opføres i alt 26.000 kvm boliger med mulighed for detailbutikker i stueetagen.

Andre hoteller har tidligere været i spil på Aarhus Ø, men er ikke blevet til noget. Bl.a. Hilton og Comwell i forbindelse med Lighthousebyggeriet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.