K: Forhandlinger om parallelsamfund er brudt sammen

Der skal ikke bygges en stormoské i helhedsplanens område. Der skal laves måltal for beskæftigelsesindsatsen og sanktioneringer som forældrepålæg, og så tryghedsgarantien skal fjernes. Det har været blandt de borgerliges krav til planen for at bekæmpe parallelsamfund. Men det vil S, SF, og R ikke vil være med.

Artiklens øverste billede

Det femte og sidste møde blandt byrådspartierne om at skabe en plan for at bekæmpe parallelsamfund endte mandag aften, uden at de borgerlige partier kunne bakke op om det 14 sider lange aftaleudkastet.

Ifølge De Konservatives politiske ordfører, Marc Perera Christensen, har de borgerlige partier forgæves krævet, at hårdere midler tages i brug. Og ifølge den konservative politiker bakker kun S, SF og R op om udkastet til aftalen.

»Forhandlingerne er brudt sammen og genoptages ikke. Vi har sagt, at man skal tage klar afstand til sharia og islamisme. Vi har krævet, at man ikke bygger stormoskéer i helhedsplanområdet. Derudover vil vi have konkrete måltal for indsatserne i sådan en plan, det skal bl.a. være mål for beskæftigelsesindsatsen og brugen af sanktioneringen som f.eks. forældrepålæg. Til sidst har vi forgæves krævet at få fjernet tryghedsgarantien,« siger Marc Perera Christensen med henvisning til, at beboere i helhedsplanområdet har garanti for at blive genhuset i lokalområdet i forbindelse med omdannelse og nedrivning af boliger.

Venstre har haft samme krav i forhandlingerne, og derudover har partiet ønsket, at man omfordeler 20 pct. af midlerne på integrationsområdet. Pengene skal samles i en pulje, der kan søges af folk, der laver initiativer for at modarbejde parallelsamfund.

»Der er mange elementer i planen, som Venstre har præget, og som vi kan støtte. Men der er et lille flertal, som ønsker mange ord og hensigtserklæringer, hvor den borgerlige gruppe ønsker flere konkrete initiativer og effektmål,« siger Venstres politiske leder, Bünyamin Simsek.

Han vil dog ikke afskrive muligheden for at indgå en bred aftale:

»Vi står i den situation, at man har stoppet forhandlingerne, og de fire borgerlige partier er enige om en række krav, som ikke er indfriet. Der er to veje at gå. Den ene er, at det nuværende flertal bestående af S, SF og R skriver under. Eller også kan borgmesteren sende planen til debat og afstemning i byrådet, hvor vi stadig gerne vil være med til at diskuttere planen. Jeg ser stadig helst, at det bliver en bred aftale, og vi har ikke smækket med døren.«

Socialdemokraterne politiske ordfører, Peder Udengaard, understreger, at byrådspartierne er blevet enige om en lang række temaer.

»Men de borgerlige partier har nogle ultimative krav, som de vil have med. Vores ønske har været at samle byrådet om en vigtig indsats, men for nogle partier har det været alt eller intet. Vi er parate til at drøfte alle nye initiativer, men vil ikke kaste vrag på det, der er bred enighed om. Nu vil vi tage bestik af situationen og overveje, hvordan vi kommer videre. Uagtet at de borgerlige partier stiller ultimative krav, så findes problemerne med parallelsamfund, og det skal bekæmpes,« skriver han i en sms.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.