Dronningen, Sinatra og Fatman åbner havneballet

Dronning Magrethe fører saksen, når det længe ventede milliardbyggeri Dokk1 lørdag bliver indviet på Aarhus Havn.

Artiklens øverste billede
Efter en Frank Sinatra-inspireret opvarmningskoncert ved Aarhus Jazz Orchestra ankommer dronning Margrethe lørdag formiddag kl. 11 for at klippe snoren over ved den officielle indvielse af Dokk1.

Lørdag begynder en uges fejring af Aarhus Kommunes prestigebyggeri Dokk1 med fuld musik og dronningevisit.

Efter en Frank Sinatra-inspireret opvarmningskoncert ved Aarhus Jazz Orchestra ankommer dronning Margrethe lørdag formiddag kl. 11 for at klippe snoren over ved den officielle indvielse.

Herefter vil der være taler ved bl.a. borgmester Jacob Bundsgaard (S), rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S), kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og direktør for Realdania Jesper Nygård.

Jazzorkestret præsenterer uropførelsen af dets musikalske fødselsdagsgave til det nye byggeri og hjælper efterfølgende Master Fatman med at underholde børn og voksne frem til kl. 14., når legepladsen Kloden indvies. Her kan man på en jordomrejse rundt om bygningen møde en bjørn, en ørn, en drage og en abe, der vogter over hver sit legeområde.

Syv dages fejring

Resten af lørdagen byder på foredrag i husets store sal, hvor bl.a. arkitekterne bag projektet holder oplæg. Kl. 16.30 vil kunstner Kirstine Roepstorff afsløre kunstværket ”Gongen”, som skal spille ved aarhusianske fødsler.

Allerede fra på åbningsdagen vil det være muligt at låne bøger på det nye bibliotek. Dog er borgerservice først klar til at betjene gæsterne fra mandag d. 22. juni. Borgerservice på Rådhuset lukker allerede onsdag d. 17. juni, men vil i stedet være at finde på udvalgte lokalbiblioteker i Aarhus.

Efter fire års ventetid på havnens nye perle er det ikke nok at fejre åbningen en enkelt dag. Derfor varer festlighederne hele uge 26, hvor Dokk1 trakterer med et tætpakket program med daglige guidede rundvisninger og foredrag om alt fra moms og virksomhedsregnskaber til sex. De sidste tre rundvisninger i huset finder sted fredag d. 26. juni. Ingen af arrangementerne eller aktiviteterne i åbningsugen kræver tilmelding eller entré.

Dokk1 er en del af Urban Mediaspace Aarhus, som er et byudviklingsprojekt, der skal forvandle inderhavnen fra industrihavn til et aktivt byrum og skabe sammenhæng mellem byen og vandet. Med et samlet budget på ca. 2,1 mia. kr. er det Aarhus Kommunes hidtil største byggeprojekt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.