Ny ghetto-liste er offentliggjort

Se her, hvordan det går med boligområderne i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Trigeparken er et af tre boligområder i Aarhus, der er med på ghettolisten fra Ministeriet for by, bolig og landdistrikter.

Aarhus har tre boligområder, som er socialt udsatte og dermed på ministeriets ghettoliste. Det drejer sig om Gellerupparken, Bispehaven og Trigeparken. Det viser en netop offentliggjort liste fra Ministeriet for by, bolig og landdistrikter.

link.

Gellerupparken er det eneste boligområde i Aarhus, som opfylder alle ministeriets fem krav.

Af ministeriets liste fremgår det, at området Gellerupparken per 1. januar 2014 har 6.652 beboere, hvoraf 52,3 pct. er uden tilknytning til arbejdsmarkedet. 80,0 pct. er enten indvandrere eller efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande. 4,76 pct. er dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, er 57,1 pct. Og slutteligt udgør middelindtægten i området for beboere mellem 15 og 64 år 52,1 pct. af middelindtægten for samme aldersgruppe i resten af regionen.

Bispehaven opfylder tre af de fem krav. Bispehaven har 2.252 beboere, hvoraf 46,5 pct. er uden for arbejdsmarkedet eller uddannelsesystemet. Den ikkevestlige beboerandel er 67,0 pct. Og andelen af beboere, som har en dom for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer, er 2,89 pct.

47,7 pct. har kun gennemført en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelsesbaggrund), og gennemsnitslønnen for 15 til 64-årige udgør 58,6 pct. af gennemsnitslønnen for samme aldersgruppe i resten af regionen.

Trigeparken opfylder ligeledes tre af fem krav. Trigeparken har 1.083 beboere, hvoraf 46,2 pct. er uden for arbejdsmarkedet eller uddannelsesystemet. Den ikkevestlige beboerandel er 34,7 pct. Og andelen af beboere, som har en dom for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer, er 3,27 pct.

55,8 pct. har kun gennemført en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelsesbaggrund), og gennemsnitslønnen for 15 til 64-årige udgør 62,8 pct. af gennemsnitslønnen for samme aldersgruppe i resten af regionen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.