• For abonnenter

Så mange har ansøgt Arne-pensionen: »Det undrer mig virkelig,« siger forsker

Fire måneder inde i regeringens »signaturprojekt« har blot 5,7 pct. af de aarhusianere, der er berettiget, søgt om pensionen. Det er det laveste antal i Østjylland.

Artiklens øverste billede
Arne Juhl, bryggeriarbejderen fra Fredericia, der lagde navn til Arne-pensionen, fortalte til Jyllands-Posten i september, at han har fået tre års tidligere tilbagetrækning for 44,1 års arbejde. I Østjylland har få procent af de berettigede søgt. Foto: Joachim Ladefoged

Aarhus Kommune er blandt de kommuner i landet, hvor der er færrest ansøgninger om tidlig pension blandt de personer, der har haft ret til at søge om pensionen.

Således har 1.064 aarhusianere søgt om at benytte sig af det, der blev kendt som Arne-pensionen, siden det 1. august blev muligt at søge. Og det er blot 5,7 pct. af de i alt 18.563 aarhusianere, der ville være berettiget.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det gør samtidig kommunen til den østjyske kommune med den laveste andel af ansøgere i forhold til berettigede.

Og tallene overrasker Per H. Jensen, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Man kan godt forestille sig, at en ufaglært arbejder i Gentofte Kommunes by- og park er mindre nedslidt end en ufaglært arbejder i Hirtshals, der har brugt et helt liv i fiskeindustrien.

Per H. Jensen, professor og arbejdsmarkedsforsker, Aalborg Universitet

Lige over Aarhus Kommune på listen ove

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen