Han har klædt mænd på i 50 år - kunderne står i kø for at handle med ham

Kaj Kruse fra Sallings tredje sal kan noget ganske særligt, som får kunderne står i kø for at købe slips af netop ham.

Artiklens øverste billede
Kaj Kruse er en af grundene til, at Salling netop er blevet kåret som byens shoppingoplevelse i Aarhus Hylder. Foto: Benny Kjølhede


Video: Benny Kjølhede

»Du har reddet min dag!« Udbryder en gråhåret dame, i det manden bag kassen rækker hende en lille pakke med snørrebånd.

Lidt væk står en anden kunde tålmodigt og venter på at manden bag kassen får frie hænder til at hjælpe hende. Det er en stille torsdag formiddag i Sallings herretøjsafdeling, og selvom der er rigeligt med ledige salgsassistenter, der tilbyder sin hjælp, afviser hun høfligt at blive ekspederet af nogle af de andre ansatte end ham bag kassen.

Det skal være Kaj Kruse.

Velbevandret i slips

Med 50 år i branchen og ti af dem i Salling er den spinkle, men velklædte salgsassistent Kaj Kruse blevet lidt af et fænomen i byen.

Ikke fordi han gør noget stort væsen ud af sig - tværtimod, men hans kyndige og frem for alt ærlige vejledning i alt fra køb af sokker til slips og skjorter kan klæde mænd i alle aldre og størrelser på.

Uanset om det er en ny blazer, et jakkesæt eller bare et par snørrebånd, der er målet, kan man være sikker på, at man ikke kommer hjem med noget, der sidder forkert, hvis Kaj Kruse har været involveret i handlen.

»Det er meget vigtigt for mig, at folk går glade herfra, med det helt rigtige tøj, som passer til deres personlighed og udtryk. Og mest af alt, lægger jeg vægt på at være ærlig. Ellers kommer man herfra med det forkerte, og det kan jo ikke nytte noget. Jeg tror, at det gør, at mange føler sig godt tilpas.«

Faktisk er Kaj Kruses service en af grundene til, at Salling netop har vundet prisen som årets shoppingoplevelse i forbindelse med Aarhus Hylder. Her har byens borgere indstillet og stemt på de steder i byen, som giver en særlig god shoppingoplevelse, og i de mange uddybende kommentarer, var Kaj Kruse fra Sallings tredje sal nævnt op til flere gange.

»Byens bedste service oplever min mand og jeg at få af Kaj i Sallings herreafdeling. Enestående oplevelse hver gang,« lød begrundelsen blandt andet fra en borger, som på denne baggrund har indstillet Salling som den bedste shoppingoplevelse.

Kaj Kruse var da heller ikke den eneste, som blev fremhævet som en del af fornøjelsen ved shoppingturen i Salling. Også »de gode folk i parfumeafdelingen«, »de søde drenge og piger«, samt »det kæmpe udvalg af frugt og grønt« bliver fremhævet som noget ganske særligt ved en tur i Salling.

På toppen

Foruden prisen som bedste shoppingoplevelser blev det også Salling Rooftop, som rendte med sejren, da Aarhus Hylder skulle kåre en vinder blandt de nyere arkitektoniske perler i byen. Og det var da også i tagterrassens udsigtsrige omgivelser, at nyheden blev overrakt til Sallings direktør Marianne Bedsted, som lige måtte sunde sig lidt oven på de gode nyheder.

Selvom begge priser er en stor ære for forretningen, var hun ikke i tvivl om hvilken pris, der betyder mest for hende.

»Arkitekturprisen er fantastisk, men den anden er jo givet på baggrund af rigtig mange mennesker. Vi er 600 ansatte alene her i Aarhus, så selvom det er svært at sige, hvilken man er mest stolt af, så betyder den nok ekstra meget, fordi den hviler på rigtig mange skuldre,« siger hun.

For Marianne Bedsted, direktør for Salling, var den største sejr, at kunderne havde peget på personalet, som årsag til at Salling skulle vinde prisen som bedste shoppingoplevelse.


Beskeden om at flere af de ansatte er blevet fremhævet som noget særligt af kunderne, er næsten den største sejr for direktøren:

»Det er jo en anerkendelse af det vi alle sammen kæmper for, og det at vores gæster bemærker og fremhæver de ansatte som årsagen, det betyder alt. Det er det, vi arbejder med hele tiden og træner vores kolleger i at være de bedste til det, de gør inden for rådgivning og service, så det er bare så stort at kunderne bemærker det og har peget på os,« lyder det fra en bevæget Marianne Bedsted.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.