• For abonnenter

Udvalgsformand: »Vi skal se Skæring Plejehjem sammenholdt med problemerne på Kongsgården«

Onsdag blev der afholdt et ekstraordinært møde vedrørende Skæring Plejehjem, da 31 pårørende til ældre på plejehjemmet er bekymrede over en række forhold og har rejst kritik.

Artiklens øverste billede
31 pårørende til ældre på Skæring Plejehjem er bekymrede over en række forhold og har rejst kritik. Nu vil udvalg have undersøgt, om der er lighedstegn med problemerne på blandt andet Kongsgården i Viby. Foto: Mads Frost

31 pårørende til ældre på Skæring Plejehjem har ikke oplevet forståelse for deres kritik af forstanderen og områdechefen. Derfor skrev de et brev til samtlige byrådsmedlemmer, hvor de gjorde opmærksom på, at de har kæmpet i tre-fire år for at få forbedret forholdene på plejehjemmet. De har nemlig ikke længere tillid til, at plejehjemmets forstander og områdechef vil bringe forholdene i orden.

På baggrund af denne henvendelse blev der onsdag afholdt et ekstraordinært møde i sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende situationen på Skæring Plejehjem. Til stede var et fuldtalligt udvalg og derfor også Lone Hindø (S), som er formand.

»Vi har fået en meget grundig orientering om, hvad der er sket. Klagen er man i fuld gang med at handle på. Man har kendt dele af klagen allerede i december og har nu et konsulentfirma på for at hjælpe i forhold til kritikpunkterne,« siger Lone Hindø, der sammen med resten af udvalget besluttede en række ting under onsdagens møde.

»Vi opfordrer til, at der arbejdes med tydelige aftaler mellem pårørende, beboere og medarbejdere. Udvalget er kun rådgivende, men vi stiller spørgsmålet, om det er muligt at inddrage udvalget i dialog med borgere i sådanne situationer fremadrettet. Vi opfordrer også til, at vi ser Skæring Plejehjem sammenholdt med problemerne på Kongsgården og Demenscentrum Aarhus. Vi opfordrer til, at man beder det eksterne firma om at se på lighedspunkter og fælles spor. Det er virkelig interessant, om der er noget fælles de her tre steder imellem,« siger formanden for sundheds- og omsorgsudvalget.

Hun er samtidig meget ked af, at mange dygtige ansatte i ældreplejen netop nu oplever at blive sat i en forkert bås.

»Der er en stor opgave i at få det her løst. Man skal også fortælle alt det gode, som også sker. Folk begynder jo at blive bange. De få ansatte ødelægger det for de mange dygtige ansatte. Vi skal have arbejdet med, når der opstår en kultur, som ikke er

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.