Familieskolen får kunstigt åndedræt
Den lukningstruede familieskole for børn med udfordringer skal bestå indtil årsskiftet, mener S, EL og AL. V vil bevare skolen i en reduceret form.
Familieskolen for børn med udfordringer ved at være i deres egen skoleklasse skal forlænges til årsskiftet.
Det konkluderede Socialdemokratiets, Enhedslistens og Alternativets medlemmer af social- og beskæftigelsesudvalget på et møde onsdag.
Her diskuterede udvalget socialrådmand Kristian Würtz (S) og skolerådmand Thomas Medoms (SF) forslag om at sætte fokus på skolefravær bl.a. ved at indføre et tværgående trivselsteam fra den 1. august og finansiere de 5 mio. kr. hertil ved at lukke familieskolen. Medlemmerne fra de tre førnævnte partier tilslutter sig trivselsteamet, men vil ikke lukke familieskolen, før teamet er godt undervejs.
Overordnet set mener vi, at familieskolen har en rigtig stor berettigelse.
»Det er for at lave en lidt længere overgangsfase. At få trivselsteamet rigtig godt i gang, samtidig med at vi har nogle forløb på familieskolen, og at de ansatte på familieskolen kan nå at prioritere ressourcer til deres faglige anbefalinger, idéer osv. i forhold til trivselsteamet,« fortæller udvalgsformand Liv Gro Jensen (AL), som mener, at familieskolen ikke skal fortsætte efter årsskiftet.
Et godt kompromis
Det gør hendes udvalgskollega Gert Bjerregaard, der er gruppeformand for Venstre, derimod.
»Vi har jo over tid set rigtig fine resultater, og så har der selvfølgelig også været nogle, der ikke haft den benefit ud af det, som man kunne forvente. Men overordnet set mener vi, at familieskolen har en rigtig stor berettigelse,« siger Gert Bjerregaard.
Venstre foreslår at skrue lidt ned for familieskolens tilbud, hvor forløbene i dag typisk varer fem-seks måneder, til forløb på op til to måneder. Et forløb på to måneder kan også give gode resultater, mener Gert Bjerregaard, der bl.a. baserer det på, at et foretræde på udvalgsmødet kunne berette herom.
Den komprimerede version skal frigive penge til rådmændenes trivselsindsats, som Venstre støtter. Men i erkendelse af at der mangler penge, hvis familieskolen skal fortsætte, og den nye indsats søsættes, vil Venstre ved budgetforhandlingerne prioritere flere penge til fraværsindsatsen.
Janus Boye, formand for Foreningen Forældrestemmen, der arbejder for børn og unges trivsel i hverdagen, hilser det velkommen, hvis tilbuddet bliver forlænget.
»Det er rigtig godt, at der nu er flere udsatte børn og deres familier, der kan få glæde af familieskolen. Jeg havde selvfølgelig håbet, at det var en permanent ordning, men det er et rigtig godt kompromis.«
Sagen skal diskuteres i byrådet på onsdag.