Lufthavnsdirektør: Vi fortsætter som hidtil

Forundersøgelser af en mulig Kattegat-forbindelse ændrer ikke Aarhus Lufthavns vækstambitioner, fastslår direktør Peer H. Kristensen.

Artiklens øverste billede
Transportministerens planer får ikke lufthavnsdirektør Peer H. Kristensen til at ryste på hånden. Foto: Joachim Ladefoged

Diskussionen om en fast forbindelse over Kattegat ændrer intet ved Aarhus Lufthavns ambition om i løbet af fem år at tredoble passagertallet til 1,5 mio. passagerer og på længere sigt nå op på 2,5 mio. passagerer.

Det slår lufthavnsdirektør Peer H. Kristensen fast.

Selv om indenrigsruten til København har stor betydning for lufthavnen, har direktør Peer H. Kristensen også store forventninger til den fortsatte udvikling af det øvrige rutenet.

»Vi ved endnu ikke, hvilken løsning politikerne i givet fald måtte beslutte sig for, og vi har ikke regnet på konsekvenserne af de forskellige løsninger, fordi det er meget usikkert,« siger direktøren.

Desuden vil byggeriet af en fast forbindelse tage så mange år, at det er svært for lufthavnen at planlægge efter, understreger han.

»Jeg så i tv, at broen måske først kunne være klar i 2040. Så vi fortsætter som hidtil,« siger Peer H. Kristensen.

Brug for fly nu

I sidste uge fortalte han, at lufthavnen forventer en passagervækst på 10 pct. i år.

»Mange østjyder har brug for at flyve nu, og det er det behov, vi ønsker at dække fra den lokale lufthavn,« siger lufthavnsdirektøren.

»Vi skal de kommende år være med på den vækst, som stigende tilflytning til Østjylland og flere virksomheder, der etablerer arbejdspladser, fører med sig. Det er noget, vi skal have fat på nu, og derfor ændrer transportministerens planer ikke noget for os.«

Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack, oplyser, at rederiet først har kommentarer, når en fast forbindelse i givet fald skulle blive vedtaget.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen