Den liberale profil i Aarhus Byråd, Almaz Mengesha, går til Venstre

Da Venstre på et byrådsmøde slog fast, at man ikke længere arbejder for flere letbaneetaper, blev partiet for alvor interessant for det tidligere LA-medlem Almaz Mengesha.

Artiklens øverste billede
Almaz Mengesha har som løsgænger arbejdet samen med Venstre om flere politiske initiativer. Bl.a. et forslag på beskæftigelsesområdet under budgetforhandlingerne for budget 2020. Arkivfoto:

Fire en halv måned som løsgænger i Aarhus Byråd er forbi for Almaz Mengesha, der efter nogle ugers drøftelser med Venstre har valgt at blive det syvende medlem i partiets byrådsgruppe.

»De fleste kender mig som en kvinde med en klar liberal profil. Jeg vil hive de dagsordener, jeg hidtil har været optaget af, med ind i Venstre. Det er bl.a. vækstbetingelser for erhvervslivet, den lille mand i klemme i det kommunale system og bedre fremkommelighed,« siger hun og løfter sløret for, hvad der har modnet hendes beslutning om at rykke til byrådets største oppositionsparti:

Det ekstra mandat har betydning for, hvordan vi kan komme igennem med vores politisk og tage den politiske dagsorden.

Bünyamin Simsek, Venstres politiske leder og rådmand for Teknik og Miljø

»Jeg tænkte første gang, at Venstre kunne være interessant, da jeg hørte Bünyamin Simsek (Venstres gruppeformand og teknikrådmand, red.) helt klart og tydeligt sige, at partiet ikke længere arbejder for flere letbaneetaper,« siger hun.

Almaz Mengesha blev stemt ind i Aarhus Byråd for LA med 1.765 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017. Hun trak sig fra partiet i juni efter et katastrofalt folketingsvalg for moderpartiet, som betød, at Alex Vanopslagh overtog posten som politisk leder fra Anders Samuelsen. Årsagen var, at Almaz Mengesha ikke kunne forene sig med partiets nye profil som en »bidsk liberal vagthund«.

Hun understreger, at et medlemskab hos V ikke var i tankerne, da hun trak sig fra LA, men det ideologiske spænd mellem de to partier kommer ikke til at volde problemer:

»Som løsgænger kunne jeg være mere tro over for mig selv, fordi jeg ikke har været bundet op af en bestemt ideologi. Den samme pragmatisme og fleksibilitet til at lave realpolitik tror jeg kan lade sig gøre i et parti som Venstre.«

Der sker ingen ændring i Venstres konstituering med Bünyamin Simsek som rådmand og Hans Skou som politisk ordfører. Almaz Mengesha beholder desuden sine pladser i teknisk udvalg og handicaprådet.

Med det nye partimedlem har Venstre øget sit mandattal til syv, mens Socialdemokratiet for nylig gik fra 13 til 12 mandater, da Dorthe Borgkvist valgte at blive løsgænger.

Bünyamin Simsek glæder sig over det nye Venstre-medlem.

»Vi får en politiker, der allerede er i arbejdstøjet, som producerer, er kreativ, kan komme med løsninger og berører netværk, hvor hun henter information i både erhvervslivet og hos udsatte. Det ekstra mandat har betydning for, hvordan vi kan komme igennem med vores politisk og tage den politiske dagsorden,« siger han og kalder Almaz Mengesha en »politisk profil«.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.