24-årig varetægtsfængslet i fire uger efter knivangreb på politi

Den 24-årige knivbevæbnede mand, som mandag blev ramt af skud fra politiet, blev anmeldt til politiet af folk fra Grimhøjmoskéen. Her afviser man at have yderligere kendskab til manden.

Artiklens øverste billede
En 24-årig mand blev mandag ramt af skud afgivet af politiet, efter at han bevæbnet med en kniv var gået til angreb på en patrulje. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Mandag blev en 24-årig mand ramt af skud fra politiet i Brabrand efter at have angrebet en patrulje med en kniv på Karen Blixens Boulevard i Brabrand lidt efter kl. 13.

Tirsdag eftermiddag blev han ved Retten i Aarhus sigtet for forsøg på manddrab og for vold mod politiet og varetægtsfængslet i fire uger.

Efter episoden mandag blev manden bragt til Aarhus Universitetshospital, hvor han blev meldt i kritisk tilstand.

Selvom Østjyllands Politi på et pressemøde mandag aften kunne meddele, at den 24-årige ikke længere var i livsfare, er hans skader fortsat så alvorlige, at han tirsdag kl. 12.30 måtte fremstilles i grundlovsforhøret in absentia - altså uden at være til stede. I det lille retslokale kunne anklager Jacob Balsgaard fortælle, at den 24-årige fortsat ligger i koma på Aarhus Universitetshospital.

Han var hos os. Vi kunne ikke lide hans opførsel. Vi var bange for, at han ville skade andre. Derfor valgte vi at tilkalde politiet.

Oussama el-Saadi, formand for Grimhøjmoskéen

Østjyllands Politi oplyser, at manden, når hans tilstand tillader det, vil blive fremstillet for retten.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre. Begrundelsen er, politiets efterforskning kun lige er indledt, og at det ikke har været muligt at tale med den tiltalte efter episoden. Et referat af sagen i pressen vurderes dermed at kunne have indflydelse på den tiltaltes senere forklaring. Retten nedlagde forbud mod at nævne navnet på den 24-årige.

Intet kendskab til manden

På et pressemøde mandag fortalte chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, at politiet reagerede på en anmeldelse om en truende mand med en kniv. Han ønskede dog ikke at fortælle, hvem der havde indgivet anmeldelsen.

Grimhøjmoskéens formand, Oussama el-Saadi, har siden fortalt, at det var folk fra moskéen, der alarmerede politiet. Han afviser, at manden har tilknytning til moskéen, men siger, at han var dukket op søndag aften i forbindelse med en bøn for herefter at vende tilbage mandag med en kniv.

»Han var hos os. Vi kunne ikke lide hans opførsel. Vi var bange for, at han ville skade andre. Derfor valgte vi at tilkalde politiet. Hvad der skete derefter, ved vi ikke så meget om,« fortæller formanden, der ikke selv var til stede, til Jyllands-Posten.

Oussama el-Saadi fortæller, at manden talte arabisk, og at hans sprog viste, at han er fra Syrien.

Under mandagens pressemøde blev der spurgt, om manden har tilknytning til Islamisk Stat. Chefpolitiinspektøren konstaterede dog, at det var for tidligt at sige noget om motivet bag angrebet.

Episoden har fået politiet til at optrappe sin tilstedeværelse i det vestlige Aarhus. Den Uafhængige Politianklagemyndighed er blevet indraget i sagen, som det er normal procedure, når betjente har afgivet skud mod borgere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.