*

Europa

Politiet affyrer gummikugler mod demonstranter i Catalonien

Mindst en person såret af kugler i Barcelona.

Det spanske nationalpoliti er blevet sat ind under afstemningen, som den spanske regering og domstole har erklæret ulovlig. AP Photo/Emilio Morenatti)

Spanske politibetjente har affyret gummikugler mod demonstranter i Catalonien.

Det bekræfter politiet søndag middag efter, flere medier i timevis har rapporteret om det samme.

Gummikuglerne er bl.a. blevet affyret i gaden Carrer de Sardeny i det centrale Barcelona, hvor mindst en person ifølge politiet er såret.

38 meldes såret af politi i Barcelona

»Den spanske stats uretfærdige og uansvarlige brug af vold er tydelig. Overfor uberettiget vold, knipler og gummikugler står valgurner, stemmesedler og skoler,« siger den catalanske præsident Carles Puigdemont om situation til El País.

Politiets brug af gummikugler blev første gang beskrevet af britiske Sky News, der tilfældigvis havde en journalist på stedet.

Konfrontationerne mellem politi og vælgere er opstået flere steder i Catalonien, hvor politiet forsøger at lukke valgstederne.

Spansk embedsmænd: Vi er tvunget til at handle

Ved 11-tiden oplyste lokalregeringens talsmand, Jordi Turull, at mere end hver fjerde valgsted allerede er lukket ned. Han opfordrede vælgerne til at afgive deres stemme på et af de 4.661 åbne valgsteder.

Uafhængighedsafstemningen er dømt ulovlig af den spanske forfatningsdomstol.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her