Europa

Hjemløs blev hyldet for sin indsats ved Manchester-angreb: Mistænkes nu for at stjæle fra ofre

Den 33-årige mand er bl.a. tiltalt for at have stjålet et kreditkort fra en kvinde, der kom til skade ved angrebet.

22 personer mistede livet ved angrebet i Manchester. Foto: Gregers Tycho

En 33-årig mand blevet hyldet som en helt, da han efter terrorangrebet i Manchester i maj ilede til for at hjælpe ofrene, mens de fleste andre flygtede fra stedet.

Efter eksplosionen ved Ariana Grande-koncerten i Manchester Arena beskrev flere britiske medier, hvordan manden, som ikke har nogen fast bopæl, midt i blodbadet fulgte sin mavefornemmelse og bl.a. hjalp en lille pige, der havde mistet sine ben.

Heroiske hjemløse hyldes for indsats under Manchester-angreb

Indsatsen, som blev kaldt »heroisk« fik hurtigt sympatisører til at oprette en internetindsamling til manden for at sikre ham et sted at bo. Der blev således indsamlet ca. 430.000 kr. til ham efter hændelsen, og omkring 3.800 personer bidrog til indsamlingen. Det forlyder dog ikke, om manden faktisk har modtaget pengene.

Sagen har imidlertid taget en ny drejning. Ifølge en udtalelse fra politiet i Manchester, er den 33-årige mand nemlig blevet anholdt og tiltalt for tyveri af en pung med bl.a. kreditkort fra et af ofrene, Pauline Healey, der selv blev såret og mistede sit barnebarn under angrebet.

Det skriver The Guardian.

Alle mistænkte i Manchester-bombesag løsladt

Han er desuden tiltalt for at have stjålet en mobiltelefon fra en 14-årig pige uden forbindelse til Healey-familien.

Manden nægtede sig tirsdag uskyldig ved et grundlovsforhør. Han er nu varetægtsfængslet og skal i retten den 1. september.

Angrebet på Manchester Arena, som ifølge politiet blev begået af den 22-årige Salman Abedi, tog livet af 22 mennesker og sårede flere hundrede.

Siden eksplosionen den 22. maj har koncertstedet været lukket, men det skal efter planen åbne igen den 9. september med en velgørenhedskoncert.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her