*

Europa

Fransk politi efter angreb i Paris: Alt tyder på et overlagt angreb

En bil torpederede et politikøretøj og eksploderede ved sammenstødet.

Fransk politi afspærrede mandag eftermiddag en del af Champs Élysées i Paris, efter en bil var kørt ind i et politikøretøj.

Ved sammenstødet skulle bilen have eksploderet, oplyser politikilder. Føreren var angiveligt bevæbnet og døde efterfølgende, oplyser Gerard Collomb, indenrigsminister i Frankrig, sent mandag eftermiddag.

Politiet slæbte føreren ud af den brændende Renault Mégane efter angrebet. Føreren var en 31-årig mand fra en forstad i Paris, som ifølge AP var noteret for ekstremisme.

Politiet formoder, at der var tale om et overlagt angreb og oplyser desuden, at der er blevet indkaldt bombeeksperter til stedet.

»Bilen indeholdt våben og sprængstoffer, der kunne bruges til at sprænge den i luften,« siger Gerard Collomb.

Gerningsmanden har siden 2015 stået opført på de franske myndigheders terrorliste, siger kilder tæt på efterforskningen mandag aften til nyhedsbureauet AFP.

Det skyldes, at han var medlem af en "yderliggående islamistisk bevægelse", siger kilderne.

Frankrigs særlige antiterror-anklager har indledt en efterforskning af sagen, skriver nyhedsbureauet AP.

Hverken politifolk eller forbipasserende kom til skade ved torpederingen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet opfordrede på Twitter indbyggere og turister i Paris til at holde sig væk fra området.

Frankrig befinder sig for tiden i undtagelsestilstand, og fransk politi er i forhøjet beredskab, efter Frankrig i de seneste år har været ramt af flere store terrorangreb, som militante islamister har taget skylden for.

I april blev en politimand skudt og dræbt af en bevæbnet mand, der erklærede troskab til Islamisk Stat. Drabet skete på Champs Élysées få dage inden første runde af det franske præsidentvalg.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her