Europa

Byråd vil gøre Ariana Grande til æresborger i Manchester

Manchester vil hædre sangerinden for at have iværksat velgørenhedskoncerten "One Love Manchester".

Ariana Grande ved mindekoncerten i Manchester. Foto: Dave Hogan/AP

Byrådet i Manchester planlægger at tildele Ariana Grande et æresborgerskab efter angrebet den 22. maj, hvor 22 personer blev dræbt under sangerindens egen koncert i Manchester Arena.

Ariana Grande stablede blot to uger efter angrebet en velgørenhedskoncert på benene i byen. Omkring 50.000 mennesker deltog i mindekoncerten "One Love Manchester", hvor artister som Justin Bieber, Robbie Williams og Katy Perry optrådte. Begivenheden indsamlede i omegnen af 20 mio. kr. til ofrene for angrebet og blev årets mest sete program på BBC.

Det er bl.a. arbejdet med mindekoncerten, som byen gerne vil hædre sangerinden for.

Mindekoncert for Manchester-ofre blev årets mest sete program på BBC

»Vi har alle haft grund til at være utroligt stolte af Manchester og den medfølende måde, hvorpå byen og alle dem, der er forbundet med den, har reageret på de forfærdelige begivenheder den 22. maj - med kærlighed og mod snarere end had og frygt,« siger lederen for byrådet, Sir Richard Leese, til BBC.

Han kalder Ariana Grande for et godt eksempel på dette.

For at tildele en borger uden for bygrænsen en hæder som denne, er byrådet nødt til at vedtage en ny ordning. Derfor skal forslaget til afstemning den 12. juli. Bliver det vedtaget, kan Ariana Grande blive den første modtager af ærestitlen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her