*

Europa

Frankrig vil synge engelsk nationalsang før fodboldkamp

I Frankrig planlægger man at vise støtte til Englands fodboldlandshold, som spiller testkamp i Paris tirsdag.

Det engelske fodboldlandshold kan vente fuld opbakning på Stade de France i Paris tirsdag aften før venskabskampen mod Frankrig.

Den engelske nationalsang vil blive spillet efter den franske, og teksten vil blive vist på en storskærm på stadion i håbet om, at alle tilskuere vil synge med og vise deres støtte.

Baggrunden er, at man vil ære ofrene for de seneste angreb i Manchester og London.

- Hvis den engelske nationalsang bliver sunget, så vil jeg opfordre alle på stadion til at synge med, siger den franske forsvarsspiller Blaise Matuidi ifølge AFP i forbindelse med et af kampens pressemøder.

Det Franske Fodboldforbund (FFF) har bekræftet, at der vil blive holdt et minuts stilhed for ofrene, og både den franske præsident, Emmanuel Macron og den britiske premierminister, Theresa May, vil overvære kampen på stadion.

Englands Fodboldforbund (FA) gav samme opbakning den anden vej, da det franske landshold gæstede Wembley i 2015.

Dengang ønskede man at ære de mange døde efter angrebet i Paris forinden, og den franske nationalsang "Marseillaisen" bragede ud over Wembley i en stor fællessang.

Otte mennesker mistede livet i forbindelse med angrebet i London tidligere på måneden, og tre af personerne var franskmænd. Et angreb fra en selvmordsbomber i Manchester 22. maj kostede 22 mennesker livet.

Begge hold vil gå på banen tirsdag aften i Paris til lyden af Manchester-bandet Oasis' sang "Don't Look Back in Anger," som vil blive fremført af franske musikere.

Før der afholdes et minuts stilhed tirsdag, vil de to nationers spillere stå imellem hinanden på grønsværen og signalere enhed og fællesskab.

Sikkerheden omkring det engelske landshold i træningslejren i Frankrig er enorm, og journalister, der deltager i presseseancer, bliver undersøgt grundigt, før de får adgang.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her