Europa

Politi har løsladt bror til formodet Manchester-angrebsmand

23-årige Ismail Abedi blev anholdt i dagene efter et angreb i Manchester, som kostede 22 personer livet.

Foto: Rui Vieira/AP

Ismail Abedi, der er storebror til Salman Abedi, som er den formodede gerningsmand bag et bombeangreb i Manchester 22. maj, er blevet løsladt uden sigtelser.

Det oplyser Greater Manchester Police på Twitter.

Den 23-årige bror blev anholdt i Whalley Range-kvarteret i den britiske storby dagen efter attentatet mod Manchester Arena. Her havde sangeren Ariana Grande netop givet koncert.

Angrebet kostede 22 mennesker livet og sårede 116. Derudover døde 22-årige Salman Abedi, som er født i Manchester med libysk baggrund, da han angiveligt udløste en selvmordsbombe foran arenaen.

I alt har 18 personer været anholdt i forbindelse med angrebet. Ti personer er fortsat varetægtsfængslet, oplyser politiet på Twitter.

Derudover er Salman Abedis lillebror, 20-årige Hasham, tilbageholdt i Libyens hovedstad, Tripoli, skriver den britiske tv-station BBC.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er også brødrenes far, Ramadan, tilbageholdt i landet.

Det er usikkert, hvorvidt gerningsmanden selv lavede bomben. Efterforskningen fokuserer fortsat på, hvorvidt den mistænkte Salman Abedi fik hjælp til at udføre angrebet.

Han skal have haft tæt kontakt til både det islamistiske miljø i Manchester og en kriminel bande i den sydlige del af byen.

Islamisk Stat har hævdet, at Salman Abedi handlede på gruppens vegne. Det er ikke bekræftet fra officielt hold.

Han har for nylig været i Libyen, og ifølge tyrkiske myndigheder ankom han til storbyen Istanbul fra "et tredje land", inden han rejste videre til Düsseldorf i Tyskland.

Tyske myndigheder har bekræftet, at den 22-årige var i Düsseldorf fire dage før angrebet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her