Europa

Terrorekspert efter Manchester-angreb: De går mod blødere mål nu

Hans Jørgen Bonnichsen græmmes over, at den formodede terrorhandling var målrettet børn.

Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen frygter, at der var tale om en terrorhandling, for det betyder, at der er nye terrormål, nemlig børn. Foto: Dave Thompson/AP

Mandag aften blev Manchester i England ramt, da en selvmordsbomber sprang sig selv i luften. Han tog 22 personer med i faldet og efterlod 59 sårede. Eksplosionen skete til en koncert i Manchester Arena med popstjernen Ariana Grande, kort efter hun havde spillet sit sidste nummer.

Kunstneren har mange unge fans, og det var derfor hovedsagligt teenagere, som var mødt op. Ifølge Manchester Politi var flere af dem, som døde under angrebet, derfor også børn og teenagere.

Fotoserie: Manchester ramt af selvmordsangreb

Tidligere chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen er forfærdet over, at det formodede terrorangreb gik efter så unge mennesker, og han mener, at der er tale om et nyt terrormål.

»Vi må konstatere rædslen i, at de går mod blødere mål med børn og teenagere - en kynisme uden lige,« siger han og tilføjer, at hændelsen ledte tankerne tilbage til den blodige sommer sidste år, som kulminerede ved julemarkedet i Berlin i december.

Tidslinje: Terrorangreb i Europa

Årsagen til angrebet er endnu ikke fastlagt, men politiet efterforsker i øjeblikket hændelsen som en terrorhandling. Det bliver undersøgt, om selvmordsbomberen var alene om angrebet, eller om han handlede på vegne af et radikalt netværk. Og Hans Jørgen Bonnichsen vil ikke afvise, at terrororganisationen IS kan stå bag.

»Det drejer i den retning. Men det er fornuftigt at lade alt andet stå åbent. IS plejer at være hurtigt ude til at tage ansvaret, det har de ikke været endnu, men det kommer nok,« siger han.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at der fortsat ikke er meldinger om danske ofre.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her