*

Europa

Overblik: Sådan forløb hændelsen i lufthavnen Orly i Paris

En mand er blevet skudt og dræbt i den franske lufthavn Orly, efter han forsøgte at tage pistol fra soldat.

En mand blev lørdag morgen dræbt af politiet i lufthavnen Orly i Paris, efter at han havde taget et våben fra en soldat. Ingen andre er kommet til skade.

Her er et rids over tidsforløbet for de væsentligste begivenheder ved hændelsen:

  • 06.50 stopper en politipatrulje en mand i bil ved en fartkontrol i det nordlige Paris. Han viser dem sit id og trækker efterfølgende en pistol og skyder mod de tre betjente. En af betjentene bliver såret.
  • 9.40 det franske politi siger, at en mand er blevet skudt og dræbt, efter at han forsøgte at tage en pistol fra en soldat i lufthavnen Orly i Paris.
  • 10.25 siger lufthavnsmyndigheden, at Orly lufthavn er ved at blive evakueret, og at alle fly bliver omdirigeret til andre lufthavne.
  • 10.45 oplyser myndighederne, at omkring 3000 mennesker er evakueret fra Orly lufthavn.
  • 11.10 siger den franske indenrigsminister, at ingen andre er kommet til skade under hændelsen i Orly lufthavn.
  • 11.25 bekræfter den franske indenrigsminister Bruno Le Roux, at manden, der er skudt i lufthavnen, har forbindelse til en episode tidligere på morgenen, hvor en bil blev kapret.
  • 11.50 bliver efterforskningen af angrebet på soldaten overtaget af franske antiterror-efterforskere.
  • 12.10 melder den ansvarshavende for Paris' lufthavne, at gennemsøgningen af Orly lufthavn er gennemført.
  • 12.25 siger den franske anklagemyndighed, at manden, der angreb soldaten, ikke var på listen over terrormistænkte i regeringens database.
  • 13.00 meddeler anklagemyndigheden i Paris, at manden, der forsøgte at tage soldatens våben, var 39 år og kendt af politiet for tyveri og lovovertrædelser i forhold til narkotika.

Kilder: ABC News.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her