Europa

Græsk kystvagt reddede 1753 på havet på meget travle døgn

Onsdag var antallet af migranter på havet trods det kolde vejr næsten som på en sommerdag ifølge UNHCR.

Arkivfoto: Santi Palacios/AP

Strømmen af flygtninge og migranter, som vover turen over havet til Europa, stiger i disse dage, og den græske kystvagt og EU's patruljer har haft et par særdeles travle døgn.

Kystvagten har reddet 1753 mennesker på havet i løbet af to døgn, oplyser kystvagten i Piræus fredag morgen ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Antallet af mennesker, som sejler af sted fra Tyrkiet til de græske øer, er steget voldsomt mod slutningen af denne uge.

Søndag og mandag begav henholdsvis 51 og 181 migranter sig ud på den risikable rejse over havet. Den følgende dag steg tallet til 1783, og onsdag var det 4611, meddeler FN's flygtningeagentur, UNHCR.

En patrulje fra Frontex bjærgede torsdag omkring 900 migranter og flygtninge, som var i havsnød nær Lesbos.

- Vi samler alle migranter op, da det dårlige vejr og kulden øger risikoen betragteligt i forhold til om sommeren, siger Ewa Moncure fra Frontex ifølge nyhedsbureauet AFP.

De 900 mennesker var på vej mod Europa. De blev bjerget af et bulgarsk skib på Frontex-patrulje mellem Mytilene og Lesbos.

I sommermånederne kom omkring 7000 flygtninge og migranter dagligt til Grækenland.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Flere muligheder for ophold til somaliere
Merethe Nord Philip, kontorchef, Udlændingestyreslsen
En læser, Poul Riisgaard, spørger 16/1, hvorfor en somalisk flygtning skal tjene mere end en offentligt ansat akademiker for ikke at miste sin opholdstilladelse.
Debat: Et kompromis mellem flygtningsynspunkter
Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Et kompromis mellem flygtningsynspunkter

Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her