Europa

Norske regler er strengere end den danske "smykkelov"

Norge har endnu strengere regler for flygtninges personlige værdier end Danmark, skriver NRK.

De norske regler for, hvor meget en asylansøger kan tage med til landet for at få sociale ydelser, er strengere end de danske. Det skriver NRK.

Danmark vedtog tirsdag, at asylansøgere, som kommer til landet, må opgive værdier, der er mere værd end 10.000 kroner.

I Norge er reglerne dog på papiret strengere end i Danmark. I et notat fra den norske pendant til Udlændingestyrelsen, UDI, står der, at asylansøgere med mere end 5000 norske kroner i formue eller værdier mister deres sociale ydelser.

"Med formue menes der midler eller ejendele, som overskrider 5000 kroner. Formuer, der oparbejdes eller opspares af de økonomiske ydelser, regnes ikke som formue," står der i punkt 3.2 i UDI's notat.

Den danske lovgivning, der blev vedtaget af et flertal i Folketinget, medførte tirsdag en verdensomspændende fordømmelse fra blandt andre prominente navne som den tidligere generalsekretær for FN Kofi Annan og den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Kofi Annan udtalte blandt andet, at han er bekymret for, om loven bryder med menneskerettighederne.

Den britiske avis The Guardian tegnede desuden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en uniform, der har slående lighed med dem, nazisterne bar under Anden Verdenskrig.

Den norske advokat Cecilie Schjatvet fra advokatfirmaet Hestenes og Dramer synes, at norske politikere udviser en "snert af dobbeltmoral", når de kritiserer Danmarks nye lovgivning.

- Hvis vi bare ser på beløbsgrænsen, er den norske lovgivning uden tvivl strengere end danskernes lov, siger Schjatvet til NRK.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her