*

Europa

Østrig fastsætter loft for flygtninge

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl, til 1,5 procent af befolkningen.

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl i landet, til 1,5 procent af befolkningen på 8,5 millioner over de næste fire år. Det skriver dpa.

Regeringskoalitionen i Wien har indgået aftalen, der også fastsætter en øvre grænse for, hvor mange asylansøgere, som landet vil modtage i år.

- Vi kan ikke tage imod alle asylansøgere i Østrig, siger landets forbundskansler, Werner Faymann, ifølge AFP.

I år vil Østrig således modtage yderligere 37.500 asylansøgere, og frem til 2019 må tallet maksimalt være 127.500.

- Tallet skal betragtes som en retningslinje. Vi vil se nærmere på, hvad der skal ske, når grænsen er nået, siger forbundskansleren.

Det lille alpeland er blevet et centralt transitland for hundredtusindvis af flygtninge og migranter. Sidste år kom der omkring 90.000 asylansøgere til Østrig.

I kølvandet på meldingen fra den østrigske forbundskansler siger den serbiske minister for migration, at Serbien vil begynde at begrænse antallet af flygtninge, som får lov at passere gennem landet videre mod Østrig og Tyskland.

- Fra i dag (onsdag, red.) - baseret på beslutningen fra den østrigske regering - vil flygtninge ikke længere få lov til at fortsætte deres rejse, hvis de ikke har til hensigt at søge om asyl i Østrig eller Tyskland, siger Aleksandar Vulin til serbiske Tanjug ifølge Reuters.

Imens siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, at Tyskland fortsat går ind for en fælles europæisk løsning på flygtningespørgsmålet.

- Den tyske regering favoriserer stadig en fælles europæisk løsning, der tager fat på årsagerne til tilstrømningen med henblik på at mindske antallet af flygtninge væsentligt og mærkbart, siger Merkel ifølge Reuters.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her