Europa

Tyskland: Nej til asylansøgere fra Algeriet og Marokko

Tyskland vil skærpe kurs over for nordafrikanske asylansøgere. Algeriet og Marokko skal erklæres for sikre lande.

Foto: Kerstin Joensson/AP

Tyskland har planer om langt hurtigere end nu at sende afviste asylansøgere fra Algeriet og Marokko ud af landet. De skal placeres i særlige udsendelsescentre, siger tyske embedsmænd.

Forslaget kommer, efter at Tyskland har registreret en skarp stigning i antallet af nye asylansøgere fra disse to lande.

Samtidig er der opstået et folkeligt ramaskrig efter begivenhederne i blandt andet byen Köln nytårsaften, da hundredvis af mænd fra Nordafrika og arabiske lande samlede sig foran byens banegård, da nytåret blev skudt ind. Her blev mange kvinder forulempet seksuelt.

Avisen Welt am Sonntag skriver, at forbundskansler Angela Merkel og delstaten Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer fra CSU, der er søsterparti til Merkels konservative CDU, er blevet enige om, at asylansøgere fra Marokko og Algeriet ikke længere skal placeres i asylcentre rundt om i Tyskland.

I stedet skal de placeres i udvisningsfaciliteter i Bayern, indtil deres sager er behandlet.

Det er samme praksis, der gælder for asylansøgere fra Balkan-lande. Disse asylansøgere får næsten med sikkerhed ikke asyl.

Socialdemokraten Sigmar Gabriel, viceforbundskansler, noterer sig, at denne model måske kan bruges mere bredt, end det sker i dag.

Tyskland har sagt, at det ønsker at frigøre ressourcer for at få flere midler til at hjælpe folk fra krigshærgede lande som Syrien. Flygtninge fra sådanne lande udgør omkring 40 procent af de næsten 1,1 millioner asylansøgere, som kom til Tyskland i 2015.

Balkan-landene Albanien, Bosnien, Kosovo, Makedonien, Montenegro og Serbien er alle erklæret for sikre lande af Tyskland.

Det betyder, at en asylansøger fra et af de lande har meget små chancer for at få asyl i Tyskland.

Tyskland: Benzinskat i EU kan betale for flygtninge

Regeringen i Berlin har planer om at føje Marokko og Algeriet til listen over sikre lande.

Indenrigsministeriet i Berlin siger, at der i december kom 2296 asylansøgninger fra personer fra Algeriet og 2896 fra Marokko.

I juni søgte 847 algeriere og 368 marokkanere om asyl i Tyskland.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her