*

Europa

Overgreb i Köln: Politi udlover nu kæmpe dusør for spor

To uger efter overgrebene i Köln nytårsnat udlover politiet en stor dusør for spor, der kan bringe dem videre i efterforskningen.

Politiet har indtil videre anholdt 13 personer for tyveri og overgreb i Köln nytårsnat. Foto: Roland Weihrauch/AP

Den tyske anklagemyndighed i Köln udlover nu en betragtelig dusør for spor, der kan føre til en opklaring af de mange overgreb og tyverier, der fandt sted mod kvinder i storbyen Köln nytårsnat.

Dusøren lyder på 10.000 euro, hvilket svarer til omkring 75.000 kr.

To uger inde i efterforskningen er 13 personer indtil videre sigtede i sagen, hvoraf fem er varetægtsfængslede, skriver den lokale avis Kölner Stadt-Anzeiger.

Senest er en 21-årig mand fra Marokko blevet anholdt. Politiet arresterede ham onsdag i et asylcenter med flere mobiltelefoner på sig, som var meldt stjålet nytårsaften. Hvorvidt han også sigtes for seksuelle overgreb, vides endnu ikke, skriver avisen.

Tyske ekstremister anklages for bombeplan mod muslimer

Politiet i Köln har indtil videre modtaget 652 anmeldelser om seksuelle overgreb eller tyveri nytårsaften.

Forbrydelserne var i et vist omfang koordineret på forhånd af gerningsmændene, udtalte den tyske justitsminister, Heiko Mass (SPD), i et interview søndag med tyske Bild am Sonntag.

»Når sådan en mængde mennesker mødes for at begå forbrydelser, tyder det på, at det i et eller andet omfang var planlagt på forhånd,« siger justitsministeren og tilføjer, at »ingen skal komme og fortælle, at det ikke var blevet koordineret eller forberedt.«

Justitsministeren er samtidig ikke afvisende overfor, at lignende forbrydelser, der i mindre omfang også fandt sted i andre tyske byer som Hamborg og Stuttgart nytårsaften, også var koordinerede.

Politiet i Köln advarede betjente om »nafrier« før nytårsnat

Ifølge lokalavisen i Köln har efterforskerne samlet mere end 350 timers videomateriale fra aftenen og indtil videre afhørt mere end 120 vidner for at opklare sagen, der har rystet den tyske befolkning.

Siden begivenhederne nytårsaften blev opdaget, har der været kritik af politiet i Köln for at reagere for langsomt og forsøge at feje hændelsen ind under gulvtæppet efterfølgende. Det har ført til, at politichefen er blevet fyret.

Indenrigsministeren i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen har dog taget politiet i forsvar.

»De, der var der, gav alt. Men der var få,« sagde Ralf Jäger (SPD) efter et møde i Berlin ifølge det tyske medie Der Spiegel.

Regeringen i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, planlægger derfor at ansætte 500 ekstra politibetjente som følge af de mange overfald, skriver Der Spiegel. Delstaten har omkring 18 mio. indbyggere og indeholder blandt andet byerne Köln, Dortmund og Essen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her