*

Europa

Syrere i Köln fordømmer seksuelle overgreb: »Vores kulturelle værdier blev trampet på«

En gruppe syriske mænd uddelte mandag flyveblade på Kölns Universitet.

To andre flygtninge demonstrerede også i Köln mod overgrebene nytårsnat. Tirsdag stod Mohamed fra Libanon og Nabil fra Marokko foran katedralen i Köln med et skilt, hvor de undskyldte for overgrebene og fordømte vold. Foto: Martin Meissner/AP

En gruppe syriske mænd er ivrige efter at fortælle indbyggerne i den tyske storby, Köln, at de mange seksuelle overgreb og tyverier, som fandt sted nytårsaften på blandt andet byens hovedbanegård, ikke er repræsentativt for den syriske kultur.

Mandag har gruppen således delt flyveblade ud på universitetet i Köln, skriver lokalavisen Kölner Stadt-Unzeiger. Her giver mændene blandt andet udtryk for, at de på det kraftigste tager afstand fra overgrebene.

»Vores kulturelle værdier er blevet trampet på ved disse kriminelle handlinger. Vores værdier omfatter naturligvis respekt for kvinder og mænd, respekt for den fysiske integritet og respekt for personlige ejendele,« skriver gruppen.

Politi: Hævnangreb i Köln planlagt af højreekstreme

De opfordrer også i flyvebladet til, at gerningsmændene bliver straffet, og de slutter med at takke det tyske folk for at tage dem ind.

»Tyskland har gjort mere for os end noget andet europæisk eller arabisk land!« skriver syrerne.

På søndag har de syriske mænd også planlagt en demonstration ved Kölns hovedbanegård under navnet "Syrere mod sexisme", hvor knap 900 tirsdag er tilmeldt på Facebook. Alle er inviterede til at deltage.

De syriske mænds flyveblade blev uddelt samme dag, som seks pakistanere og en syrer blevet angrebet på gaden i Köln, hvoraf to måtte på hospitalet.

Debat: Kendt tysk feminist: Disse unge mænd er det sørgelige produkt af fejlslagen integration

I efterforskningen af sagerne om seksuelle overgreb nytårsnat er der overvejende fokus på asylansøgere og illegale indvandrere fra Nordafrika.

Den tyske indenrigsminister,Thomas de Maizière, opfordrede mandag til, at det »ikke bør føre til en almen mistænkeliggørelse af udlændinge«.

Det er især højreekstremister, der menes at stå bag angrebene på de udenlandske mænd.

Læs hele flyvebladet her (kilde: Köhlner Stadt-Unzieger):

Vi, mænd fra Syrien, fordømmer på det kraftigste overgrebene mod kvinder og røverierne nytårsaften.

Vi beklager, at kvinder blev såret fysisk og på deres ære.

Vi håber, at de vil komme sig over angrebene snart og godt.

Vi håber, at gerningsmændene vil blive fundet og straffet for deres kriminelle handlinger. Vi håber, at mange flere mennesker vil komme kvinder i sådanne situationer til hjælp i fremtiden.

Vores kulturelle værdier blev trampet på af disse kriminelle handlinger. Vores værdier omfatter naturligvis respekt for kvinder og mænd, respekt for den fysiske integritet og respekt for personlige ejendele.

Vi syrere er kommet til Tyskland som flygtninge, fordi vi ønsker at leve i et demokratisk samfund i fred her. Vi ønsker at leve, udforme og realisere demokratiet.

Vi beklager, at aktiviteterne nytårsaften har bragt vores gruppe i miskredit, gruppen af syrere, gruppen af flygtninge, samt mange andre arabiske og nordafrikanske folkeslag og kulturer.

Vi er flygtet fra en umenneskelig krig for at redde vores liv og for at kunne forblive menneskelige. Fred, sikkerhed for os og vores familier, muligheden for gennem arbejde at tjene penge til at kunne få brød på bordet, det er vores mål.

Vi takker alle de mennesker i Tyskland, mænd og kvinder, for al den hjælp, som de hidtil har givet os!

Vi vil vise os værdige til jeres engagement og hjælp. Sammen vi vil finde ud af, at vi deler jeres værdier.

Tyskland har gjort mere for os end noget andet europæisk eller arabisk land.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her