*

Europa

Efter afsløring af svenske festivalovergreb: Retssag indledes nu mod 15-årig

Drengen anklages blandt andet for at have befamlet en 14-årig pige og forsøgt at stikke hænderne ned i hendes bukser til musikfestivalen We Are Sthlm.

En retssag indledes nu mod en 15-årig dreng i Sverige, som anklages for at have befamlet en 14-årig pige under musikfestivalen We Are Sthlm i fjor og slået en anden 14-årig pige i hovedet, da hun forsøgte at gribe ind. Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter.

Retssagen kommer i kølvandet på søndagens afsløringer om, at politiet i Stockholm i to år har tiet om, hvordan grupper af unge flygtningedrenge i stigende grad har forgrebet sig på unge piger under den gratis musikfestival.

De to piger, som retssagen drejer sig om, stod foran en af festivalens scener, da den ene blev trukket ind blandt en gruppe af drenge, der dansede i ring. Én af dem tog hårdt fat i hendes bryster bagfra og begyndte at befamle hendes mave og balder. Da han forsøgte at få hænderne ned i hendes bukser, begyndte hun at skrige, og veninden skubbede overfaldsmanden væk. Det blev kvitteret med et knytnæveslag i ansigtet, skriver mediet, som gengiver anklageskriftet.

Drengen erklærer sig uskyldig i anklagerne og siger, at han blev fejlagtigt udpeget af to vagter på stedet.

Retssagen kommer efter avisen Dagens Nyheter søndag afslørede høje tal for seksuelle overgreb på festivalen. Det fremgik af interne papirer, som avisen havde fået indsigt i. Politiet havde ikke meldt den viden ud, men havde i stedet beskrevet, at festivalen var forløbet stille og roligt, skriver avisen.

Svenska Dagbladet, SvD, har nærstuderet papirerne, og det viser sig, at flertallet af tys-tys-overgrebene fandt sted blandt piger under 15. Det drejer sig om hhv. 10 og 13 sager i 2014 og 2015.

Ifølge samme avis har den svenske statsminister, Stefan Löfven, igangsat en undersøgelse af politiets håndtering af sagen, og rigspolitichefen er i spidsen for det.

»Vi kunne måske have forhindret, at pigerne var blevet forulempet, hvis vi havde fortalt om dette. Det er ikke vores opgave at tage alle mulige politiske hensyn. Vi skal være konstante i vores offentlige kommunikation,« sagde Dan Eliasson, rigspolitichef, mandag til det svenske medie Expressen.

Chefen for Stockholms-politiets presseafdeling indrømmer, at der er begået en fejl, når de ikke har kommunikeret ud, hvor mange overgreb der har været.

»Jeg forsvarer intet af det her. Jeg skal også tilføje, at der ikke findes nogle regler for, hvad vi skal og ikke skal publicere. Det bestemmer et udvalg, men i dette tilfælde, så burde vi have lagt det ud,« siger pressechefen Varg Gyllander til SvD.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her