*

Europa

Tysk politi spredte aggressiv demonstration i Köln med vandkanoner

Flere end 1500 demonstranter - islamkritiske og en større moddemonstration - var på gaden i Köln.

Pegida-bevægelsen har fået ny vind i sejlende efter episoden nytårsnat i Köln. Der er samtidig betydelig bekymring i Tyskland over, om landet kan håndtere de 1,1 millioner asylansøgere, som kom til landet i 2015. Foto: Jürgen Schwarz/AP

Tysk politi har opløst en planlagt demonstration med højreekstremister og støtter af den islamkritiske bevægelse Pegida i Köln.

Da demonstranterne lørdag eftermiddag begyndte at kaste flasker og skyde med fyrværkeri, greb politiet ind med vandkanoner og tåregas, oplyser en talskvinde for politiet.

Stemningen beskrives af politiets talsperson som "aggressiv".

En talsmand for Pegida har bedt "alle deltagere om at gå hjem".

- Arrangementet er officielt slut, siger han.

Det hele forløb ellers fredeligt, indtil en gruppe højreekstremister kom til og kastede flasker efter politiet.

Politiet skønner, at der var omkring 800 bøller blandt de omkring 1700, som tog del i Pegidas arrangement.

Den planlagte protest blev arrangeret i forlængelse af de overgreb, der fandt sted i byen nytårsaften, da mange kvinder blev forulempet af en stor gruppe mænd med indvandrerbaggrund - heriblandt angiveligt flygtninge.

- Stemningen er meget ophidset, siger talskvinden.

Pegida-bevægelsen har fået ny vind i sejlende efter episoden nytårsnat i Köln. Der er samtidig betydelig bekymring i Tyskland over, om landet kan håndtere de 1,1 millioner asylansøgere, som kom til landet i 2015.

Forbundskansler Angela Merkels regering har været under stort pres efter overgrebene i Köln, hvor myndighederne først forsøgte at tie episoden ihjel.

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, sagde Angela Merkel under et partimøde i Mainz lørdag.

Forbundskansleren siger, at hun støtter en stærk skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet:

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her