Europa

JP-korrespondent: »Hvis man lukker 1 mio. mennesker ind, så må man forvente, at der også er nogle brodne kar«

Sagen i Köln giver grund til selvransagelse blandt de tyske politikere.

Fredag kom det frem, at også andre europæiske byer nytårsaften oplevede en stigning i enslydende episoder. Foto: AP/Markus Boehm

En større gruppe mænd af nordafrikansk og arabisk afstemning udsatte en række kvinder for seksuelle overgreb og røverier i Köln nytårsaften, hvor stadig flere oplysninger bliver ved at dukke op.

Flere europæiske byer ramt af nytårsovergreb

Jyllands-Postens korrespondent i Tyskland Michael Kuttner mener, at sagen giver grund til selvransagelse blandt de tyske politikere.

»Hvis man lukker 1. million mennesker ind, så må man forvente, at der også er nogle brodne kar, og hvis blot 1 pct. er brodne kar, så er det alligevel ret mange mennesker,« siger Michael Kuttner.

Han mener, at de tyske politikere måske ud fra en politisk korrekthed har overset de faldgruber, der kan være i blandt.

Alligevel tror han ikke, at sagen vil få konsekvenser for den tyske kansler Angela Merkel.

»Det, man skal være opmærksom på, er, at man har en helt anden flygtningedebat i Tyskland, end man har i Danmark. Størstedelen i den toneangivende debat stiller ikke spørgsmål ved, om Tyskland skal tage imod flygtninge,« fortæller han.

Men efter det der er sket i Köln, er politikerne blevet mere fokuserede på udfordringer og de mere ubehagelige sider, der kan være ved indvandring, mener han.

»Nytårsaften har været en "aha" oplevelse for politikerne. Hvor alle siger, at det kun er et ekstremt mindretal, som opfører sig forfærdeligt, er de nu også blevet mere opmærksomme på, at man mere effektivt skal gøre noget ved dem, i højere grad end man har gjort indtil nu,« siger Michael Kuttner.

Han nævner, at både Angela Merkel og hendes vicekansler Sigmar Gabriel efter nytårsnat har udtalt, at man hurtigere skal kunne smide folk ud af Tyskland, hvis de er dømt for voldshandlinger eller seksuelle overgreb.

Tysklands justitsminister, Heiko Maas, har kaldt sagen en fuldstændig ny dimension af organiseret kriminalitet.

Men nytårsnat har ikke kun givet de tyske politikere noget at tænke over, mener Michael Kuttner.

»Mange almindelige tyskere vil spørge sig selv, om det nu også var en god idé at tage så mange mennesker ind, og hvad vi kan gøre, for at få det her under kontrol. Der vil måske også komme flere modstandere af flygtninge til,« siger han.

Fredag kom det frem, at også andre europæiske byer nytårsaften oplevede en stigning i enslydende episoder.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her