*

Europa

Köln-offer: »De omringede og begyndte at befamle os - deres hænder var overalt«

Den tyske kansler fordømmer de mange overgreb på kvinder i flere tyske byer, herunder Köln, nytårsnat.

Det tyske politi frygter, at der kan være mange flere ofre, som endnu ikke har anmeldt overgrebene. Foto: Oliver Berg/AP

Angela Merkel har i forbindelse med overgrebene, der gik udover mindst 80 kvinder i Køln nytårsnat, tirsdag eftermiddag været i kontakt med Kölns borgmester, Henriette Reker.

Det skriver den tyske avis Der Spiegel.

Ifølge avisen kalder den tyske kansler overgrebene for »modbydelige« og kræver en hurtig reaktion fra myndighederne.

»Alt skal gøres for at identificere og straffe de skyldige så hurtigt som muligt uanset deres oprindelse og baggrund,« siger Angela Merkel i en erklæring.

1000 mænd forulempede kvinder i Köln nytårsaften

De mange overgreb i det centrale Køln mellem byens domkirke og hovedbanegården blev udført på stort set samme måde. Grupper på mellem tre og 20 unge mænd omringede deres ofre, hvorefter de befølte de kvindelige ofre og stjal deres værdigenstande.

Indtil videre har mindst 80 kvinder anmeldt overgrebene som røverier, men et stort antal kvinder er angiveligt blevet seksuelt forulempet.

Ifølge vidneberetninger var de mange gerningsmænd af arabisk eller nordafrikansk udseende.

Overgrebene fandt hovedsageligt sted i Köln, men der er også rapporter om forulempede kvinder kvinder i Hamborg og Stuttgart.

Den tyske avis Bild har talt med en af de kvinder, som blev bestjålet og befamlet på pladsen foran banegården i Köln nytårsnat.

»Jeg skreg hele tiden,« siger den 23-årige kvinde til Bild og fortsætter:

»De omringede og begyndte at befamle os. Deres hænder var overalt. Jeg havde mine fingre på alle kroppens åbninger. Da jeg skreg om hjælp, lo de. Pludselig var min frakke væk. De forsøgte at stjæle min telefon og pung. Alt fra min frakke, såsom min læbestift, forsvandt«.

Avisen Express har ligeledes været i kontakt med et af ofrene, 28-årige Katja L, der fortæller, at hun nytårsnat omkring 00.45 befandt sig på Kölns banegårdsplads sammen med to veninder og en mandlig ven.

»Da vi kom ud fra banegården, blev vi meget overraskede over den gruppe, vi mødte,« siger Katja L til Express og fortsætter:

»Vi gik efterfølgende gennem gruppen af mænd. De dannede en slags passage, vi kunne gå igennem. Pludselig følte jeg en hånd på min bagdel, så på mine bryster. Pludselig befamlede de min krop overalt. Selvom vi råbte og slog fra os, ville fyrene ikke stoppe. Jeg var desperat, og jeg tror, at jeg blev rørt omkring 100 gange på de 200 meter, vi gik«.

Mandegrupper overfaldt unge kvinder på Kölns banegård

Det tyske politi arbejder stadig på at opklare, hvem gerningsmændene er, og hvad deres motiv var.

Politiet forsøger derudover at finde ud af, om overgrebene og den store forsamling unge mænd blev organiseret i forvejen - for eksempel via sociale medier.

I forbindelse med efterforskningen har det tyske politi oplyst, at det vil kigge nærmere på videoovervågning samt mobiloptagelser, optaget af private personer.

På videoen nedenfor kan du se, hvordan flere personer forud for overgrebene skabte en intens stemning bl.a. ved at kaste fyrværkeri mod forbipasserende på pladsen foran hovedbanegården.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her