Europa

Tyskland: Grænsekontroller truer Schengen-aftale

Fri bevægelighed er et af de største resultater, som EU har opnået i de seneste år, siger tysk talsmand.

Den pasfrie Schengen-region er "i fare", efter at Danmark og Sverige har indført ny grænsekontrol, siger en tysk regeringstalsmand.

- Fri bevægelighed er et vigtigt princip - et af de største resultater, som EU har opnået i de seneste år, siger talsmanden for det tyske udenrigsministerium, Martin Schäfer.

- Schengen er meget vigtig, men den er i fare, tilføjer han i en reaktion på den danske regerings indførelse af midlertidig grænsekontrol på grænsen til Tyskland - samme dag, som Sverige har indført id-kontrol ved grænsen til Danmark.

Danmark indfører midlertidig grænsekontrol til Tyskland

Norge, som ikke er med i EU, lagde i sidste uge op til mange stramninger af landets asylpolitik.

- Ja, vi vil få en asylpolitik, som er en af de strengeste i Europa, sagde indvandringsminister Sylvi Listhaug, som gjorde det klart, at flygtninge uden visa ville blive sendt tilbage til andre steder i Schengen-zonen - i særdeleshed til Sverige.

- Det har helt afgørende betydning, at vi i Europa finder fælles løsninger på den værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig, siger Martin Schäfer, talsmand for det tyske udenrigsministerium.

Forbundskansler Angela Merkels talsmand, Steffen Seibert, har også betonet, at Schengenaftalen har afgørende betydning.

- Vi må have en fælles strategi, har han sagt.

Seibert siger, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på forhånd havde informeret Merkel om hans beslutning om grænsekontrol.

I Bruxelles har EU-Kommissionen gentagne gange udtrykt bekymring for, at en genindførelse af grænsekontrol vil være en trussel mod Schengen-aftalens fremtid.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her