Europa

Tysklands præsident advarer mod for mange flygtninge

- Vores evne til at tage folk ind er begrænset, men vi ved endnu ikke, hvor denne grænse ligger, siger Gauck.

Tysklands forbundspræsident har fremsat en advarsel om, at der er grænser for, hvor mange flygtninge hans land kan modtage.

Udtalelsen fra forbundsrepublikkens statsoverhoved, der overvejende har en ceremoniel rolle, men moralsk autoritet, ventes at give ny næring til en igangværende debat om, hvor mange nyankomne som kan integreres i det tyske samfund.

- Vi ønsker at hjælpe. Vi har et stort hjerte. Der er imidlertid grænser for, hvad vi kan gøre, siger forbundspræsident Joachim Gauck, som var borgerrettighedsforkæmper i det tidligere DDR, og som i en lang årrække har været en af Tysklands meste respekterede politikere.

Tysklands præsident, Joachim Gauck, siger, at der er en grænse for, hvor mange flygtninge og migranter, landet kan tage mod. Foto: Michael Sohn/AP

- Vores evne til at tage folk ind er begrænset, men vi ved endnu ikke, hvor denne grænser ligger, siger han.

Gauck, der holdt en tale om flygtningekrisen sent søndag, synes at anslå mere forsigtige toner end forbundskansler Angela Merkel, som siger, at hun er overbevist om, at forbundspublikken kan klare indstrømningen af flygtninge.

Søndag var der voldelige sammenstød mellem to rivaliserende grupper i et flygtningecenter i den vesttyske by Calden, siger politiet.

Flygtningene i byen er indkvarteret i telte, der er sat op i en nedlagt lufthavn.

Måling: Merkel har mistet popularitet

En fagforening, der er repræsenterer ledende politifolk, har foreslået, at flygtninge bør deles op efter deres religion, så risikoen for konflikt bliver reduceret.

Merkels politik under flygtningekrisen, hvor hun har åbnet de tyske grænser for flygtninge fra Syrien og andre steder, har medført et fald i hendes popularitet, viser en opinionsmåling, som nyhedsmagasinet Der Spiegel offentliggjorde i weekenden.

I målingen fra forskningsinstituttet TNS er den socialdemokratiske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, for første gange mere populær end forbundskansleren.

- Merkels stærke engagement i flygtningekrisen har åbenbart ikke sikret hende øget støtte, fastslår Der Spiegel.

Steinmeier er i dag den populæreste toppolitiker med 67 procent, mens Merkel havner på en fjerdeplads med 63 procent - fem procentpoints lavere end i juni.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her