Europa

Bomber i Malmø fortsætter: 15-årig er nu anholdt

Politiet tror, at eksplosionerne skyldes en strid mellem lejere og ejere i boligområdet Rosengård.

For fjerde gang på en uge hørtes der juleaften et brag fra en eksplosion i Malmø-bydelen Rosengård. Endnu en gang var det en mindre bombe, og også denne gang var den rettet mod et af boligselskabets lokaler.

Men denne gang er en 15-årig dreng efterfølgende blevet anholdt. Han er mistænkt for at stå bag eksplosionen.

- Vi er i gang med de indledende tekniske undersøgelser, siger Ewa-Gun Westford fra politiet i Malmø til Sydsvenskan.se.

I løbet af natten til den 25. december skal den 15-årige dreng samt en række vidner afhøres om den seneste eksplosion. Desuden er drengens tøj blevet beslaglagt som bevismateriale, oplyser politiet.

Uroen fortsætter i Malmø

En politianklager skal nu afgøre, om den 15-årige skal sigtes ellers løslades efter forhøret.

Eksplosionen juleaften var den fjerde i området inden for kort tid. I weekenden skete der to eksplosioner ved boligselskabets lokaler. Desuden blev en bil, der holdt parkeret nogle hundrede meter derfra, også udsat for en eksplosion.

En af politiets teorier er, at eksplosionerne kan skyldes en strid mellem lejere og ejere i Rosengård-området.

- Vi kan ikke lægge os fast på noget motiv endnu. Men vi tror, at der er nogle personer, der er utilfredse med nogen sociale instanser, og det tager de hævn for på denne måde, siger Ewa-Gun Westford.

Kraftig eksplosion i Malmø for anden nat i træk

Ingen personer er kommet til skade ved de fire eksplosioner, der har ramt Sveriges tredjestørste by.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her