Belgien og Danmark er EU's hovedleverandører af Syrien-krigere
Nogle europæiske lande sender langt flere jihadister til Syrien end andre.
For knap to uger siden bragte flere medier, bl.a. The Telegraph, nyheden om, at en 13-årig belgisk dreng var rejst med sin storebror til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.
Ifølge drengenes far, en butiksindehaver med marokkanske rødder, blev hans ældste søn hjernevasket og radikaliseret i Belgien og tog tidligere på året sin lillebror med til Syrien, hvor den 13-årige siden er blevet fotograferet med et skydevåben i hånden.
Belgien, det forholdsvis lille land med omkring 11 millioner indbyggere, indtager en ikke særlig heldig førsteplads på listen over de europæiske lande, som "sender" flest unge mennesker i kamp for islamister i Syrien.
Ifølge en opgørelse over de officielle tal, som The Economist har fået lavet, er der rejst 250 personer fra Belgien til Syrien, hvilket målt per indbygger er langt det højeste antal i Europa.
På andenpladsen på listen kommer Danmark, hvorfra 100 personer er rejst for at slås i krigen i Syrien. Ifølge Politets Efterretningstjeneste, PET, er dette tal dog forbundet med en vis usikkerhed, hvilket kan betyde, at det reelle tal er højere.
I maj i år anslog PET, at der var tale om "mindst 100" personer. Tallene betyder, at Danmark sender langt flere krigere til Syrien per indbygger end både Frankrig, Norge, Storbritannien, Tyskland og Sverige.
Det er uretfærdigt, hvis disse mennesker bruger velfærdsydelser f.eks. arbejdsløshedsstøtte til at finansiere deres kamp i Syrien.
"Det er uretfærdigt, hvis disse mennesker bruger velfærdsydelser f.eks. arbejdsløshedsstøtte til at finansiere deres kamp i Syrien," sagde Bart de Wever, som er borgmester i byen Antwerpen, i juni til tv-kanalen VRT.
I Norge, som ifølge The Economists graf er hjemland for 50 Syrien-krigere, arbejder regeringen på at fratage hellige krigere deres norske statsborgerskab, og i Storbritannien overvejer man lignende tiltag.
EU-Kommissionen vil om knap tre uger, under FN's Generalforsamling, invitere til en konference om netop problematikken med de udenlandske krigere.
Ifølge PET er de udrejste fra Danmark altovervejende sunnimuslimske mænd i alderen 16-25 år, men også kvinder er taget afsted. Center for Terroranalyse anslår, at de væsentlige militante islamistiske grupper er Jabhat al-Nusra (Nusra-fronten) og Islamisk Stat. Mindst 10 danskere har kæmpet eller kæmper med IS i konflikten.