• For abonnenter

Fodboldkampen, der blev udråbt som en virusbombe

Fans fra Atalanta i Bergamo og fra Valencia i Spanien havde glædet sig til kampen i Champions League mellem klubberne. Men i dagene efter kampen i Milano brød coronavirussen for alvor ud i Norditalien og i Spanien.

Normalt er Christian Riera (th) og Javier Lopez (i midten) på Mestalla-stadionet tæt på baren, hvor de nu er henvist til at se fodbold med kammeraten Jose Ramon Avril. Glæden er stor, da Valencia scorer i La Liga mod Valladolid. Foto: Christian Lykking

VALENCIA/BERGAMO

Der bliver hurtigt bestilt to Estrella-øl. Og ikke så længe efter to til.

Storskærmene er tændt i det varme lokale, hvor den sædvanlige aircondition ikke virker, og hvor de fleste helst sidder udenfor langs den pompøse Avenida de Blasco Ibanez i Valencia med udsigt til kvarterets adskillige højhuse.

Men ikke de to venner Javier Lopez og Cristian Riera.

Iført den lokale klubs spillertrøjer har de sat sig på El Rincons kongepladser, så de har bedst mulig udsigt til lokalets to skærme. Et par hundrede meter væk løber spillerne fra Valencia CF på banen på det legendariske og snart 100 år gamle stadion Mestalla.

Normalt ville de to venner sidde her på tribunen, Curvanord, hvor hjemmeholdets mest fanatiske fans som regel gør ”katedralen”, som de kalder den, uindtagelig for udehold. Men aftenkampen i den bedste spanske fodboldrække mod Real Valladolid er de tvunget til at se i fjernsynet.

For snart fem måneder siden tog Javier Lopez og Cristian Riera et billigt middagsfly til Milano i Italien for at se Valencias ottendedelsfinale i Champions League mod Atalanta fra Bergamo.

Siden den kamp har intet været det samme.

Europa på den anden side

For titusinder af danskere er årets sommerferie ved Middelhavet aflyst på grund af corona. Jyllands-Posten rejser fra Grækenland i øst til Spanien i vest for at beskrive de menneskelige, økonomiske og politiske konsekvenser af pandemien. Hvordan kommer Europa videre på den anden side af krisen?

Kampdag i Milano

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen