Ung aarhusianer tog Socialdemokratiets tredje mandat

Efter et stærkt valg i Aarhus bliver det Niels Fuglsang, der får Socialdemokratiets sidste plads i EU.

Socialdemokraten Niels Fuglsang vinder partiets tredje mandat i Europa-Parlamentet efter stærkt valg i Aarhus. Det viser KMD's endelige valgopgørelse.

Han lå længe et godt stykke efter de to partifæller Marianne Vind og Morten Klessen, men 6711 personlige stemmer i Aarhus sendte ham op på den afgørende tredjeplads.

Samlet kunne Niels Fuglsang notere 29.444 personlige stemmer.

De to kandidater, der også var med i opløbet, var formand for HK-Privat Marianne Vind, der fik 27.396 personlige stemmer, og Morten Klessen, byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune, der fik 24.005 personlige stemmer.

- Jeg må sige, at jeg var virkelig ikke sikker på det i løbet af dagen. Det var meget nervepirrende at være bagud indtil nærmest til allersidst.

- Men århusianernes stemme gjorde forskellen, siger Niels Fuglsang.

Han er 33 år og har arbejdet i Europa-Parlamentet og for Socialdemokratiet i Danmark. Han er ved at skrive sin ph.d. om Finansministeriets regnemodeller.

- Vi har nogle udfordringer, som kun kan løses, hvis vi arbejder sammen. Det handler om klimaet og den stigende ulighed. Vi skal tøjle globaliseringen og tøjle de store, multinationale selskaber.

- Det kan vi kun gøre sammen, siger Niels Fuglsang.

Han fortæller, at han nu vil arbejde på at få så meget af sin ph. d. færdig, inden arbejdet i parlamentet starter.

De to øvrige S-mandater går til Jeppe Kofod og Christel Schaldemose, der fik henholdsvis 188.757 og 65.179 personlige stemmer. Politikere, som Niels Fuglsang kender ganske godt fra sit arbejde for partiet.

- Jeg har været kampagneleder for Jeppe Kofod, og jeg kender Christel dernedefra. De er nogle dejlige mennesker, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med.

- Det bliver et alletiders samarbejde, der er jeg sikker på, siger Niels Fuglsang.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen