Annonce
Europa

Østrig lukker syv moskeer og vil udvise flere imamer

Flere udenlandske imamer vil blive udvist fra Østrig, lyder det.

Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz , præsenterede nye udlændinge stramninger på et pressemøde fredag. Arkivfoto: AP

Østrig lukker syv moskeer og vil udvise flere imamer, som er finansieret uden for landet. Det skriver det franske nyhedsbureau, AFP.

Ifølge den østrigske avis, Kronen Zeitung, skal op til 40 imamer forlade landet. Den østrigske regering har erklæret krig mod ”politisk islam,” skriver mediet.

Lukningen af syv moskeer, som af regeringen bliver beskyldt for at være yderliggående, og udvisningen af imamer sker på baggrund af en undersøgelse foretaget af det østrigske indenrigsministerium.

Anført af den 31-årige forbundskansler, Sebastian Kurz, blev nyheden præsenteret på et pressemøde fredag.

Østrig fik ny regering i december, som er sammen sat af Det Østrigske Folkeparti, ÖVP, og det højrenationale parti Det Østrigske Frihedsparti, FPÖ.

Landet er dermed et af de få lande i Vesteuropa, som har et regeringsparti, der er orienteret langt ude på højrefløjen.

Da FPÖ kom i regering annoncerede de, at der ville ske markante omvæltninger på udlændingeområdet.


Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her