Annonce
Europa

Solberg fastholder tillid til minister efter Utøya-strid

Oppositionen i Norge er oprørt over justitsministerens Facebook-indlæg, som knyttes til Utøya-massakren.

Norges justitsminister er kommet i strid modvind efter et indlæg på det sociale medie Facebook, hvor hun angreb Arbeiderpartiets retspolitik.

Statsminister Erna Solberg siger onsdag aften, at hun fortsat har tillid til justitsminister Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet.

På Facebook skrev politikeren: "AP (Arbeiderpartiet, red.) mener, at terroristernes rettigheder er vigtigere end nationens sikkerhed".

Det har mange koblet til massakren på Utøya, hvor Arbeiderpartiets ungdomsorganisation holdt sommerlejr 22. juli 2011, da 69 blev dræbt af ekstremisten Anders Behring Breivik.

Indlægget har sat regeringen under pres, og Solberg har undskyldt for "regeringens retorik".

- Listhaug er en god justitsminister, og hun siger, at hun har lært af dette, siger Solberg.

Justitsministeren har sagt, at hun aldrig selv havde drømt om at koble massakren i Norge med teksten, som var opslået sammen med et foto af fremmedkrigere i Somalia. Det var ikke hendes hensigt, har hun sagt.

- Vi har en situation - specielt efter 22. juli 2011 - som gør, at vi må være ekstra varsomme. Specielt med filmen er der mange, som genoplever terroren, siger Solberg med henvisning til en ny film om massakren.

Statsministeren understreger, at hele regeringen har lært af sagen.

Det er kommet frem, at Erna Solberg allerede lørdag bad Listhaug om at slette og beklage indlægget.

Det skulle justitsministeren havde nægtet at efterkomme.

- Jeg vil ikke kommentere sager baseret på anonyme kilder, men det er ikke alt, jeg kan genkende. Når jeg taler med mine ministre, så foregår det i regeringen, har Solberg sagt.

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, har kritiseret processen. Hvis det er rigtigt, at Listhaug har nægtet at adlyde Solberg, så har Norge en privatpraktiserende justitsminister, mener han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Når grundfjeldet revner
Jan Kjærstad når nye højder i en selvransagende fortælling om fem bestialske drab, som ifølge både den almindelige befolkning og retssystemet har sin årsag i et ondt menneskes onde vilje. Men læseren må som alle romanens fiktive personer sande, at meningsløshed er tungere at bære end ondskab.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Åbent brev til byrådet i Odder Kommune
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V). 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her