Annonce
Europa

Sveriges finansminister opfordrer flygtninge til at søge til andre lande

Integrationen af flygtninge fungerer ikke optimalt i Sverige og har ikke gjort det længe, siger finansminister.

Den svenske finansminister, Magdalena Andersson (S), sammen med partifællen statsminister Stefan Löfven (S). Arkivfoto: Christine Olsson

Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) opfordrer nu indirekte flygtninge til at søge andre steder hen end til Sverige.

»Jeg tænker, at disse mennesker har større muligheder, hvis de søger til et andet land,« siger hun i et interview med avisen Dagens Nyheter.

Her erkender hun også, at integrationen i Sverige halter:

»Integrationen virker ikke, som den skal. Det gjorde den heller ikke før efteråret 2015 (hvor flygtningestrømmen til Nordeuropa for alvor mærkedes, red.) Men for mig står det klart, at vi ikke kan tage imod et større antal asylansøgere, end vi formår at integrere. Det bliver ikke godt for de mennesker, der kommer hertil, og det bliver heller ikke godt samfundet generelt,« siger Magdalena Andersson.

Sverige skælder EU-chefen ud i strid om flygtningekvoter

Sammen med Tyskland er Sverige det land i Europa, der har taget imod flest asylansøgere de seneste år.

Over 120.000 flygtninge alene fra Syrien har søgt beskyttelse i vores naboland over sundet, viser tal fra FN's flygtningeorganisation UNHCR. Danmark har i samme periode (2011-2017) taget imod godt 20.000 syriske flygtninge.

I alt søgte 400.911 mennesker asyl i Sverige fra 2011-2016. For Danmark lød antallet i samme periode på 59.921 ansøgninger. Det viser optællinger fra henholdsvis Migrationsverket og Udlændingestyrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Eventyret vender tilbage

Efter et langt pitstop er Jyllands-Postens JP Explorer igen på landevejen med redaktionens ekspedition nummer 25.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her