Annonce
International

Theresa May – ydmyg, men stadig uden aftale

Premierministeren har vist en ny, personlig stil efter valgfiaskoen og forsøger stadig at lave en flertalsaftale med et nordirsk parti.

Lederen af det nordirske parti DUP, Arlene Foster, og næstformanden, Leader Nigel Dodds, forhandlede tirsdag i Downing Street med premierminister Theresa May. Samtalerne fortsætter onsdag. Foto. Frank Augstein/AP

LONDON — Premierminister Theresa May har skruet ned for sin meget selvsikre stil i de seneste dage. Mens hun fredag i en tale foran Downing Street 10 undlod at erkende, at hendes konservative parti havde tabt flertallet og ikke fået den forventede jordskredssejr, så beklagede hun mandag aften valgfiaskoen over for sin parlamentsgruppe. Hun påtog sig også et personligt ansvar.

»Jeg fik os ind i det her rod, og jeg vil få os ud af det igen,« lovede hun sine partifæller ifølge britisk dagspresses referater af det lukkede møde.

May understregede også sin kærlighed til partiet ved at fortælle, at hun hjalp med at pakke parti-konvolutter allerede som 12-årig.

Tirsdag eftermiddag var May i underhuset, hvor formand John Berkow skulle genvælges – ham, der plejer at råbe »Order! Order!«, når gemytterne skal dæmpes. Han blev genvalgt uden modkandidater, hvortil Theresa May selvironisk bemærkede:

»I det mindste var der nogen, der fik en jordskredssejr.«

Labour-leder Jeremy Corbyn har tabt mange dueller med May i underhuset, men virkede efter Labours vælgerfremgang selvsikker og sagde, at han så frem til, at May havde fået forhandlet sin »kaos-koalition« på plads. Præcis en »kaos-koalition« var, hvad Theresa May i valgkampen sagde, at en stemme på Corbyn ville betyde.

Theresa May mødtes tirsdag personligt med Arlene Foster, som leder det borgerlige, nordirske DUP-parti, hvis 10 mandater May nu er afhængig af. De forhandlede om en støtteaftale, men nåede ikke at blive færdige tirsdag. Forhandlingerne var ifølge Foster i en god gænge, og de fortsætter onsdag. DUP’s krav er ikke blevet offentliggjort, men flere penge til Nordirland og et forsøg på at trække brexit i en blødere retning kan være iblandt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Mest læste Britisk valg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her