Læger uden grænser: 21 af vores medarbejdere er smittede
21 ansatte hos Læger Uden Grænser er blevet smittet med ebola, af disse er 10 personer døde.
Det værste ebola-udbrud nogensinde er i øjeblikket i fuld gang i Vestafrika. Men smitten har også spredt sig til Europa, og man har nu både tilfælde i Spanien og Norge.
Læger Uden Grænser deltager i hjælpearbejdet i Vestafrika, og de skønner, at de har behandlet omkring 4.600 patienter, hvoraf 80 pct. har haft ebola. Ifølge Læger Uden Grænser er i alt 21 af deres udsendte blevet smittet med ebola i Vestafrika, og af dem er 10 personer døde.
Den norske læge der i sidste uge blev smittet med ebola og efterfølgende fragtet til Norge, er stadig indlagt på Oslo universitetshospital, og hun får ifølge hende selv, den bedst mulige behandling.
Tre andre ansatte på det center, hvor den norske kvinde pådrog sig ebola, er også blevet smittet. Der er tale om tre lokale, som nu selv er blevet indlagt på klinikken. At fire ansatte har pådraget sin virussen på den samme klinik, har nu fået en anden norsk nødhjælpsarbejder til at rejse hjem før tid. Nu er der to norske læger tilbage på klinikken.
Kommunikationschef i den norske afdeling af Læger Uden Grænser, Jonas Hågensen, appellerer i en artikel på den norske avis aftenpostens hjemmeside til, at alle lande nu bidrager til at mindske udbruddet i Vestafrika.
”Vi fortsætter vores arbejde med ebolaepidemien i Vestafrika. Men nu er det vigtigt, at alle lande som kan, sender udstyr og personale afsted. Flere må stille op,” siger han.
I onsdags offentliggjorde Verdens Helbredsorganisationen (WHO) sin ugentlige ebola roadmap. Her fremgår det, at man i de hårdest ramte lande, som er Guinea, Liberia og Sierre Leone, i øjeblikket mangler 3.204 behandlingspladser til de mange smittede.
Indtil videre har ebolaudbruddet kostet mindst 3.865 mennesker livet, og 8.033 personer er eller har været smittede.