Annonce
International

Britisk viceudenrigsminister trækker sig i protest over Gaza-politik

Viceudenrigsminister Sayeeda Warsi, der også er minister for tro og samfund, har trukket sig på grund af landets Gaza-politik.

Den britiske viceudenrigsminister og minister for tro og samfund, Sayeeda Warsi ,sagde tirsdag op i protest mod hendes regerings Gaza-politik. foto:B.K. Bangash

Konflikten mellem Israel og Hamas har nu også fået konsekvenser for den britiske regering. Viceudenrigsminister Sayeeda Warsi meddelte i dag via Twitter, at hun sagde sin stilling op i protest mod den britiske regerings manglende fordømmelse af Israels angreb i Gaza.

Sayeeda Warsi, som har titel af baronesse, har flere gange kraftigt kritiseret Israels angreb på Gaza, noget hendes regering ikke har gjort. Kort efter hendes opsigelse lagde hun et billede af sit opsigelsesbrev adresseret til premierminister David Cameron på Twitter.

I brevet skriver hun blandt andet om grunden for sin opsigelse, at regeringens politik i forhold til fredsprocessen i Mellemøsten og dens tilgang til den nuværende krise i Gaza er "moralsk uforsvarlig".

Første muslimske minister

Da Sayeeda Warsi i 2010 blev udnævnt til minister uden portefølje i David Camerons regering, var hun den første kvindelige muslim i en engelsk regering. Hun blev samtidig udnævnt til formand for det konservative parti.

I september 2012 blev hun flyttet til posten som viceudenrigsminister og fik samtidig titel som minister for tro og samfund.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Stands dræberen

Hvis nogle virkelig måtte mene, at sund kost skal holdes op imod cigaretpriserne, er svaret: Sænk momsen på fødevarer.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her