Macron: Bolsonaro er uforskammet over for min kone

Frankrig og Brasilien er havnet i den værste diplomatiske krise i flere årtier.

Artiklens øverste billede
Brigitte Macron (nr. to fra venstre) ses her i selskab med den amerikanske præsidentfrue Melania Trump (nr. tre fra venstre) og andre i forbindelse med G7-topmødet i Biarritz. Foto: Julien de Rosa/AFP

Den franske præsident Macron har den seneste tid været kritisk over for den brasilianske præsident Bolsonaro for ikke at gøre nok i forhold til de voldsomme brande i Amazonas. Brande, der i yderste konsekvens kan få betydning for hele verden. Men nu har striden mellem de to præsidenter også fået en personlig dimension, skriver The Guardian.

Det begyndte med, at Bolsonaro lavede et Facebookopslag, hvor han antydede, at Macrons kone ikke ser lige så godt ud som hans egen, Michelle Bolsonaro.

Michelle Bolsonaro. Foto: Michel Jesus/Wikimedia Commons

Opslaget fik en Bolsonaro-støtte til at skrive, "Nu kan man bedre forstå, at Macron er efter Bolsonaro". Hertil svarede den brasilianske præsident i endnu et opslag, at nu skulle han (Bolsonaro-støtten, red) ikke ydmyge Macron, "ha ha".

De brasilianske ytringer har fået Macron, hvis kone Brigitte er 28 år ældre end Michelle Bolsonaro, op i det røde felt.

»Bolsonaro har udtrykt sig dybt krænkende om min hustru. Det er beklageligt for både ham selv og for alle brasilianere,« sagde Emmanuel Macron under et pressearrangement på G7-topmødet.

»Jeg tror, at brasilianske kvinder skammer sig over deres præsidents udtalelser. Jeg føler en stor respekt og et nært venskab med det brasilianske folk. Og jeg håber, at landet snart får en præsident, der kan opføre sig ordentligt,« citerer The Guardian Macron for at sige.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen