Indland

Danske skattejægere har fundet en 1.600 år gammel romersk guldmønt

Fundet blev gjort på en mark ved Fæsted nær Ribe.

Tre danske skattejægere har på en mark ved Fæsted nær Ribe fundet en guldmønt, der vurderes til at være 1.600 år gammel og stamme fra Romerrigets sidste tid, skriver TV Syd.

»Den kan være kommet til Danmark på flere måder. Det kan være gennem handel, men det kunne også have været en gave, eftersom møntet er blevet lavet om til et smykke, der, at dømme ud fra slitagen, er blevet brugt rigtig meget,« siger Lars Grundvad, museumsinspektør ved Museet på Sønderskov, til mediet.

Det er skattejægerne Marie Aagaard Larsen, Kristen Nedergaard Dreiøe og Poul Nørgaard Pedersen, der fandt guldmønten ved hjælp af metaldetektorer.

Det er ikke første gang, at skattejæger-trioen har gjort et gyldent fund.

Sidste år fandt de nemlig også knap 900 g guld i form af armringe fra år 950 på samme mark.

Efter det fund besluttede man at foretage en grundig udgravning af området omkring marken ved Fæsted. Og da udgravningen stoppede, vendte skattejægerne tilbage og gjorde altså senest fundet af guldmønten.

I forbindelse med fundet af guldmønten fandt skattejægerne også en armring af guld.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her