Indland

Blindt ægtepar må droppe bryllupsrejse efter afvisninger fra busselskaber

Ægteparrets førerhunde er hos det ene selskab ikke velkomne i bussen pga. sikkerhedsmæssige årsager.

Michelle og Esben Andersen fra Aalborg er for nylig blevet gift og har planlagt, at bryllupsrejsen skal være en bustur til Bornholm.

Idet ægteparret begge er blinde, er deres førerhunde et uundværligt redskab i deres daglige færden.

Men da parret kontakter Riis Rejser for at booke en seks-dages busrundtur med udflugter på Bornholm, bliver de afvist, idet busselskabet kræver, at de skal betale for at få en ledsager med.

Selskabet vurderer nemlig, at førerhunde ikke lever op til kravet om, at parret skal være selvhjulpne, og at det vil medføre, at de andre passagerer skulle være nødt til at tage et ekstra stort hensyn til dem, skriver TV2 Nord

Ægteparret prøvede efterfølgende at booke en lignende tur hos Nilles Busrejser, men blev også her afvist med begrundelsen, at hundene ikke er velkomne i bussen af sikkerhedsmæssige årsager.

Selv mener Michelle og Esben Andersen, at de godt selv kan klare sig på en sådan tur, da hundene blot følger efter dem, og at det er minimalt med hjælp, som parret skal have - f.eks. til at hente mad fra en buffet.

Den planlagte bryllupsrejse til Bornholm er for ægteparret derfor sat i bero på ubestemt tid.

»Jeg har tidligere kunnet se, og er nu kommet ind i de blindes verden. Her kan jeg se, hvor uretfærdigt det er. Man bliver udelukket fra forskellige ting, fordi man er mere til besvær, end man er til gavn,« siger Esben Andersen til TV2 Nord.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her