- For abonnenter
»Vi kunne sagtens afholde Distortion i Jylland«
Aktuelt portræt: Den kontroversielle musikfestival Distortion vælter endnu en gang ind over København. Thomas Fleurquin, chefen og stifteren, fester stadig »lidt endnu«, men han øjner også sin pension.
Broklapperne mellem Slotsholmen og Christianshavn var netop gået op og havde delt Knippelsbro i to dele, da et to minutter langt festorgie af musik, rave og konfettikanoner fyldte begge sider af broen.
I samme øjeblik kastede chefen for hele festen sig op på en lastbil med en knyttet næve hævet højt i luften, inden han crowdsurfede oven på nogle af de tusindvis af Distortion-gæster, der havde stuvet sig sammen på Knippelsbro denne lørdag i juni måned, 2010.
Syv år senere er der faldet en dybsindighed og ro over Distortions franskfødte chef, den 43-årige Thomas Fleurquin, inden festivalen lader gadefesten rulle fra 31. maj til 4. juni.
»Det er endelig ved at blive et almindeligt job, hvor jeg har et ansvar som en almindelig direktør. Det har det ikke været i 19 år, hvor vi længe drev festivalen udelukkende på festgejst. Men det falder langsomt på plads i takt med, at jeg nærmer mig de 45 år, og at systemet og alle regler, krav og betragtninger fra myndighederne giver mening,« fortæller Thomas Fleurquin.
Grænsen går ved tis på døre
I løbet af Distortion, der »fejrer Københavns gadeliv og internationale klubkultur«, skønnes mere end 250.000 mennesker at besøge de to gadefester på Nørrebro og Vesterbro.
Arrangementet deler vandene på grund af sine voldsomme og energiske gadefester, der hvert år anklages for at holde de lokale beboere som gidsler og for at forherlige hærværk