*

Indland

Far til udvisningstruet pige: »Hvis Yiming ikke er integreret, så burde man fjerne ordet integration fra den danske ordbog«

Udlændingestyrelsen vil udvise Yiming Liu, da man ikke vurderer, hun kan integreres ordentligt.

Over 3000 mennesker har i skrivende stund skrevet under på underskriftsindsamlingen mod udsendelsen af Yiming, der her ses forrest i midten sammen med klassekammerater fra Hvinningdalskolen. Foto: Privatfoto

Den 13-årige Yiming Liu står til at blive udvist - til undren for mange.

Pigen kom til Danmark fra Kina i september 2016, efter hendes mor havde mødt danske Kjeld Gaard-Frederiksen, der af Forsvaret var udsendt til en international operation.

Herefter flyttede de til Danmark, hvor de søgte om at blive familiesammenført. Den ansøgning har Udlændingestyrelsen dog afvist, og Yiming skal efter styrelsens plan være ude af Danmark inden torsdag.

Udlændingestyrelsen har vurderet, at Yiming ikke »har mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration«.

Stedfar til 13-årig, som står til udvisning: Jeg sætter ikke Yiming alene på en flyver ud til en uvis fremtid

Det er der flere, der ikke forstår.

Det gælder blandt andet Hvinningdalskolen i Silkeborg, hvor Yiming Liu til dagligt går i skole. Hun begyndte i oktober i en modtagelsesklasse, men efter kort tid blev hun indsluset i en helt normal 6. klasse, hvor hun i dag bruger 2/3 af sin tid. Skolen forventer, at Yiming er fuldt udsluset til klassen efter sommerferien. Dét fremgår af en udtalelse om Yiming fra Claes Pedersen, der er skoleleder på Hvinningdalskolen.

Yimings mor, Yiming og Kjeld Gaard-Frederiksen forlader alle Danmark, hvis afgørelsen står ved magt. Foto: Privatfoto
Socialt klarer Yiming sig også godt, hvor hun ses som en »glad, udadvendt pige med et lyst sind, som har let ved at skabe relationer til andre elever på skolen,« hedder det yderligere i udtalelsen.

Jyllands-Posten har talt med Kjeld Gaard-Frederiksen, der er Yimings stedfar. Han er også uforstående overfor Udlændingestyrelsens afgørelse.

»Hvis Yiming ikke er integreret, så burde man fjerne ordet integration fra den danske ordbog. Hun har lært dansk imponerende hurtigt og socialt klarer hun sig også godt, hvilket den massive opbakning fra skolens elever og forældre viser,« siger Kjeld Gaard-Frederiksen, der henviser til en underskriftsindsamling, som en far til en af Yimings klassekammerater har igangsat.  

Kjeld Gaard-Frederiksen har flere gange været udsendt for det danske forsvar og er i den forbindelse blevet hædret med en række hædersbeviser. Dem vil han dog aflevere tilbage, hvis det ikke lykkes at anke Udlændingestyrelsens afgørelse.

»Hvis afgørelsen kommer til at stå ved magt, så har de hædersbeviser, jeg har fået fra Danmark, ingen værdi overhovedet. Hvis Yiming skal udsendes, så vil jeg være frygtelig skuffet og rystet over Danmark,« siger Kjeld Gaard-Frederiksen.

Han fortæller, at familien nu har en advokat på sagen, der har indgivet en klage til Udlændingenævnet. Skulle det ske, at familien ikke får medhold i klagen, står én ting klart:

»Så bliver det ikke kun Yiming, der forlader landet. Så forlader Yiming, hendes mor og mig Danmark,« slutter Kjeld Gaard-Frederiksen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her