Indland

Henrik Qvortrup: »Nu er jeg igen en fri mand«

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør takker Kriminalforsorgen for god og regelret behandling.

Den tidligere chefredaktør for Se og Hør, Henrik Qvortrup. Arkivfoto.

Det er lidt af en mærkedag for Henrik Qvortrup.

Torsdag kan han nemlig smide den fodlænke, som han de seneste tre måneder har båret, efter han i november 2016 blev dømt ved retten i Glostrup.

»Det har – forstå mig ret – været en fornøjelse,« skriver Henrik Qvortrup på Facebook, hvor han takker Kriminalforsorgen for en »regelret og professionel« behandling. Her har han desuden delt en video af fodlænken, der bliver pillet af.

Qvortrup tager turen i fængsel

Henrik Qvortrup skal nu i gang med anden del af dommen, som lyder på 200 timers samfundstjeneste. Han skal arbejde for Dansk Røde Kors.

»En af mine opgaver bliver at tage rundt på flygtningecentre og hjælpe asylsøgere til en bedre forståelse af, hvordan Danmark hænger sammen. Det er en meningsfyldt opgave, som jeg virkelig ser frem til at udføre, og hvor jeg håber at kunne nyttiggøre min professionelle indsigt i politik og samfundsforhold,« skriver han.

Da den tidligere chefredaktør afgav forklaring i Se og Hør-sagen tilbage i september, erkendte han, at han i juni 2008 indgik en aftale med den såkaldte tys-tys-kilde - en it-operatør hos IBM/Nets, der gennem flere år fodrede Se og Hør med oplysninger om kendtes brug af kreditkort.

Se og Hør-sagen: Henrik Qvortrup og tys-tys-kilden skal i fængsel

It-operatøren skulle mod et fast beløb på 10.000 kroner om måneden hjælpe med at spore de kendte menneskers gøren og laden. Oplysningerne blev i flere tilfælde brugt til at skrive historier.

»Jeg er selvfølgelig skuffet over resultatet. Jeg var gået efter en frifindelse. Det fik jeg ikke,« lød det fra Qvortrup efter dommen, som han dog valgte ikke at anke.

Han skrev efterfølgende, at han ville videre med sit liv og derfor tog straffen, selvom han fastholdt sin uskyld.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Dette tema handler om, hvordan Se og Hør har købt fortrolige oplysninger af en it-specialist om, hvad kendte og kongelige har brugt deres kreditkort til.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her